Kina podržava legitimne zahteve srpske strane: Ambasadorka Čen poručila da Zajednice srpskih opština mora biti formirana što pre

05.11.2022

12:15

0

Protivimo se jednostranim akcijama koje doprinose eskalaciji i narušavanju stabilnosti, rekla je ambasadorka Kine

Kina podržava legitimne zahteve srpske strane: Ambasadorka Čen poručila da Zajednice srpskih opština mora biti formirana što pre
Predsednik Vučić sa ambasadorkom Kine Čen Bo - Copyright TANJUG/ TARA RADOVANOVIć

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo, koja je prenela da Peking podržava napore da se dogovor o KiM postigne u okviru Rezolucije 1244 SB UN i protivi se jednostranim akcijama koje doprinose eskalaciji i narušavanju stabilnosti.

Ambasadorka Čen Bo je rekla da Priština što pre mora da pristupi formiranju Zajednice srpskih opština, kao što je to dogovoreno u okviru Briselskog sporazuma i zahvalila Vučiću na tome što ju je upoznao sa najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, istakavši da je stav Kine po tom pitanju dosledan.

- Veoma cenimo napore Srbije i Vas lično ka traženju mirnog rešenja u dijalogu i pregovorima. Podržavamo legitimne zahteve srpske strane, koji se tiču bezbednosti njenih građana na Kosovu i Metohiji, kao i napore da se dogovor uspostavi u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Protivimo se jednostranim akcijama koje doprinose eskalaciji i narušavanju stabilnosti - rekla je ambasadorka Kine.

Predsednik Vučić zahvalio je ambasadorki NRK na podršci i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Podsetimo, predsednik Vučić je istakao da Srbija, uprkos svim izazovima, nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti, te ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike