Britanci podigli dron na Gazivodama: Sve veće tenzije na Kosmetu

04.11.2022

10:29

0

Autor: 24sedam

Po svemu sudeći, NATO je intenzivirao svoje aktivnosti duž administrativne linije

Britanci podigli dron na Gazivodama: Sve veće tenzije na Kosmetu
dron - Copyright AP Photo/Efrem Lukatsky

Dok na jugu Srbije traju tenzije nakon što je Vojska Srbije bila primorana da obori bespilotnu letelicu iznad Raške, u medijima se pojavio snimak na kojem se vidi kako britanski vojnik lansira dron u rejonu jezera Gazivode, u opštini Zubin Potok.

Ova informacija je posebno zanimljiva s obzirom na to da je Aljbin Kurti, na nedavnom sastanku u Prištini sa predstavnicima Kvinte, upravo od Britanaca zatražio da mu dostave opremu za izviđanje položaja srpske vojske u Kopnenoj zoni bezbednosti. 

Po svemu sudeći, NATO je intenzivirao svoje aktivnosti duž administrativne linije, o čemu je juče govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodeći da su dronovi Alijanse u sredu ceo dan "obigravali" na Brnjaku i Jarinju.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u narednim satima i danima, imaće vanredne sastanke i razgovore sa najvišim svetskim i najvažnijim srpskim sagovornicima, rečeno je u Predsedništvu, gde kažu da je osnovna tema svih razgovora - više nego dramatična situacija na Kosovu.

Predsednik će razgovarati sa patrijarhom srpskim Porfirijem, ali i sa najvišim predstavnicima Kine i Rusije, i sve će ih obavestiti o situaciji na Kosmetu, strašnim pritiscima koje trpi Srbija i odlukama koje će u narednom periodu morati da budu donete.

- Strašne stvari se valjaju na Kosovu i oko Kosova. Nije dobro, nikako nije, ali moramo se boriti za Srbiju i Srbe - rekao je za "Informer" jedan od bliskih saradnika šefa države.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike