“Više nego dramatična situacija na Kosovu”: Vučić razgovara sa patrijarhom, Rusima, Kinezima…

04.11.2022

09:30

0

Predsednik Srbije Aleksanadar Vučić otkazao je sve posete inostranstvu zbog situacije na Kosovu i Metohiji

“Više nego dramatična situacija na Kosovu”: Vučić razgovara sa patrijarhom, Rusima, Kinezima…
Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u narednim satima i danima imaće vanredne sastanke i razgovore sa najvišim svetskim i najvažnijim srpskim sagovornicima, rečeno je u Predsedništvu, gde kažu da je osnovna tema svih razgovora - više nego dramatična situacija na Кosovu.

Predsednik će razgovarati sa patrijarhom srpskim Porfirijem, ali i sa najvišim predstavnicima Kine i Rusije, i sve će ih obavestiti o situaciji na Kosmetu, strašnim pritiscima koje trpi Srbija i odlukama koje će u narednom periodu morati da budu donete.

- Strašne stvari se valjaju na Kosovu i oko Kosova. Nije dobro, nikako nije, ali moramo se boriti za Srbiju i Srbe - rekao je za "Informer" jedan od bliskih saradnika  šefa države.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksanadar Vučić otkazao je sve posete inostranstvu zbog situacije na Kosovu i Metohiji, saznaje se u Predsedništvu Srbije.

Za subotu će biti zakazana sednica Vlade Srbije kojoj će prisustvovati i Vučić. On će upoznati članove Vlade o situaciji na Kosovu.

Srbi sa Kosova takođe će imati seriju sastanaka, a u subotu se očekuje veliki skup u Kosovskoj Mitrovici, gde će narodu obelodaniti svoj plan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike