Samozvani ekolozi ponovo maltretiraju građane: Posle neuspelog protesta na Šodrošu demonstranti blokirali ulicu u Novom Sadu

23.10.2022

18:01

0

Autor: 24sedam

Veoma brzo se stvorila velika gužva, a vozači negoduju što ne mogu da prođu

Samozvani ekolozi ponovo maltretiraju građane: Posle neuspelog protesta na Šodrošu demonstranti blokirali ulicu u Novom Sadu
Novi Sad blokada (1) - Copyright 24sedam/J.J.

Samozvani ekolozi su nakon neuspelog protesta na Šodrošu odlučili da, po svom starom običaju, maltretiraju građane Novog Sada blokiranjem puta.

Oni su se sa Šodroša zaputili ka gradu gde su blokirali ulicu između Limana i Grbavice. Veoma brzo se stvorila velika gužva, a vozači negoduju što ne mogu da prođu.

Podsetimo, na današnjem protestu samozvanih ekologa došlo je do incidenta kada su demonstranti napali na policiju.

Par desetina samozvanih ekologa zapalilo je baklje i pokušalo da probije policijski kordon. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su reagovali u skaldu sa zakonom i nisu dozvolili demonstrantima da poruše zaštitnu ogradu koja se nalazi oko gradilišta. Tom prilikom je uhapšeno pet osoba.

Nešto ranije, demonstranti su provocirali provocirali i pretili pripadnicima MUP-a.

- Policajci, ako ovako nastavite ne možemo garantovati vašu bezbednost - povikao je jedan od demonstranata ispred kordona policije, dok su drugi uzvikivali da "nisu ljudi".

Podsetimo, Republička građevinska inspekcija izvršila je prekjuče, 21. oktobra, shodno zakonskim ovlašćenjima vanredni inspekcijski nadzor u pogledu izvođenja radova na izgradnji privremene saobraćajnice sa privremenim mostovima za potrebe građenja mosta preko reke Dunav, u okviru projekta izgradnje Obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko reke Dunav na trasi državnog puta IIA reda – broj 111, na katastarskim parcelama koje pripadaju KO Novi Sad II, na teritoriji grada Novog Sada i KO Sremska Kamenica, na teritoriji opštine Petrovaradin.

Tokom inspekcijskog nadzora, a nakon izvršenog uvida u dokumentaciju i neposrednim obilaskom terena, Republička građevinska inspekcija je ustanovila da investitor preduzeće „Koridori Srbije“ poseduju adekvatna odobrenja nadležnog organa za sprovođenje pripremnih radova, kao i izgradnju privremenih mostova sa desne i leve obale reke Dunav, u okviru prve i druge faze izgradnje obilaznice oko Novog Sada.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike