Grafit terorističke UČK u selu Sušica: Kancelarija za KiM najoštrije osudila incident

18.10.2022

11:39

0

Kancelarija za KiM ocenila da se radi o nastavku stalnih nastojanja da se srpski narod na KiM zastraši i da se među njih dodatno unese nespokojstvo i nemir

Grafit terorističke UČK u selu Sušica: Kancelarija za KiM najoštrije osudila incident
grafi-tuck-selo-susica kancelarija za kim - Copyright Kancelarija za kim

U selu Sušica nadomak Gornje Gušterice, danas je osvanuo grafit koji slavi terorističku organizaciju UČK, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila taj incident.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, radi se o nastavku stalnih nastojanja da se srpski narod na KiM zastraši i da se među njih dodatno unese nespokojstvo i nemir.

Kancelarija za kim
 

 

Kancelarija apeluje da se sa tom praksom smesta prestane, kako već osetljiva i krhka bezbednosna situacija u pokrajini ne bi bila još više narušena.

"Realnost je da na terenu imamo sve učestalije incidente usmerene prema Srbima - nekada oni imaju drastične oblike imovinskih i krivičnih delikata, a nekada su to sasvim neprikriveni izlivi mržnje, kao u ovom slučaju, u selu Sušica", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM apeluje na Srbe u Pokrajini da ne nasedaju na provokacije, a očekuje da policija i ostali bezbednosni činioci na KiM preduzmu vidljive i odlučne korake kako bi rasvetlili ovaj i sve duge incidente i kaznili odgovorne.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike