Kurti ima rok da odgovori na predlog Makrona i Šolca!

14.10.2022

17:25

0

Datum nije otkriven, ali se pretpostavlja da će taj dan ubrzo doći

Kurti ima rok da odgovori na predlog Makrona i Šolca!
Aljbin Kurti - Copyright Printscreen/Facebook/Albin Kurti

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ima rok da odgovori na francusko-nemački predlog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Zamenik premijera tzv. Kosova Besnik Bisljimi je rekao da su Kurtiju francusko-nemački predlog predstavili savetnici i da ima rok, ne precizirajući do kada, da odgovor dostavi predsedniku Francuske i kancelaru Nemačke, Emanuelu Makronu i Olafu Šolcu.

Kako prenosi prištinski Expres, Bisljimi kaže da zna sve detalje, ali ih nije iznosio i nije odgovorio na pitanje da li predlog podrazumeva priznanje.

- Pregovarači bi trebalo da govore na tu temu kada budu smatrali da je pravo vreme za razgovor - rekao je Bisljimi. Savetnici Šolca i Makrona su boravili 9. septembra u Prištini, a potom i u Beogradu, i Kurtiju dali rok do kada mora da da odgovor.

Bisljmi je, govoreći u ponedeljak za ATV, rekao da je Kurti taj koji treba da odgovori na francusko-nemački predlog. 

- Ne mogu da pričam o tome šta se desilo, jer nisam bio deo diskusija i na tim ljudima koji su bili uključeni je da odluče kada treba da izađu u javnost sa detaljima. Ako bi neko u ovom trenutku izašao sa bilo kojim elementom predloga u javnost, smatram da bi to bilo kontraproduktivno i štetno - rekao je Bisljimi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike