Vulin oštro odgovorio ministarki spoljnih poslova Nemačke: Ako je govorila u ime EU, Evropljani imaju razloga za brigu!

14.10.2022

09:42

0

Autor: 24sedam

"Kada god je Nemačka govorila u ime Evrope, ta priča nije imala srećan kraj"

Vulin oštro odgovorio ministarki spoljnih poslova Nemačke: Ako je  govorila u ime EU, Evropljani imaju razloga za brigu!
analena berbok vulin profimedia-0730029973 - Copyright 24sedam/Tanjug/Profimedia

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio ministarki spoljnih poslova Nemačke Analeni Berbok, komentarišući njene navode  da Srbija mora da prizna lažnu državu Kosovo i uvede sankcije Rusiji ukoliko želi da nastavi put ka EU.

-Ako je ministar spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok pretila Srbiji u ime Nemačke i tražila da priznamo lažnu državu Kosovo, onda je to stav jedne važne i velike zemlje, ali ne i stav Evropske unije. Ali, ako je poštovani nemački ministar govorila u ime Evropske unije, onda svi Evropljani imaju razloga za brigu. Ne zbog Srbije, već zbog sebe, jer kada god je Nemačka govorila u ime Evrope, ta priča nije imala srećan kraj, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, 

Podsetimo, ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok istakla je da je stav nemačke vlade da je neophodno međusobno priznanje Srbije i Kosova i da bez toga nema članstva u EU, te apelovala na Srbe na Kosovu da preregistruju svoja vozila na kosovske registarske tablice.

Berbok je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa ministarkom spoljnih poslova privremenih vlasti u Prištini Donikom Gervala-Švarc, istakla da je cilj Nemačke da Zapadni Balkan stavi u fokus EU.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike