Kurtija ne zanima nikakva normalizacija odnosa: Petkovićevom pomoćniku takođe zabranjen ulaz na KiM

12.10.2022

11:55

0

Petkoviću su vlasti privremenih institucija samouprave u Prištini zabranile da poseti pokrajinu i prisustvuje ustoličenju patrijarha srpskog gospodina Porfirija u Pećkoj Patrijaršiji

Kurtija ne zanima nikakva normalizacija odnosa: Petkovićevom pomoćniku takođe zabranjen ulaz na KiM
Ivan Vujić Twitter PetkovicPetar - Copyright Twitter/PetkovicPetar printscreen

Ulazak na Kosovo i Metohiju zabranjen je danas, osim direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću i njegovom pomoćniku Ivanu Vujiću.

Petković je ocenio da premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija ne zanima nikakva normalizacija odnosa.

"Upravo je moj pomoćnik Ivan Vujić vraćen s Jarinja i zabranjen mu je ulaz na KiM. On je krenuo u Veliku Hoču na obeležavanje Miholjdana. Opet Aljbin Kurti zabranjuje posete koje su religijskog karaktera i pokazuje svoje pravo lice - onemogućava verske slobode i slobodu kretanja", naveo je Petković na Tviteru.

On je dodao da, prema sporazumu o zvaničnim posetama postignutom u Briselu, njegovi pomoćnici nisu u obavezi da svoje posete najave Prištini.

"Još jednom je Kurti pokazao da ga nikakva normalizacija odnosa ne zanima i da gazi sve evropske vrednosti", naglasio je Petković.

Danas je iz Kancelarije za KiM saopšteno da su Petkoviću vlasti privremenih institucija samouprave u Prištini zabranile da poseti pokrajinu i prisustvuje ustoličenju patrijarha srpskog gospodina Porfirija u Pećkoj Patrijaršiji.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike