Vučić se sastao sa Žiofreom: Šef Delegacije EU predaje predsedniku Srbije Godišnji izveštaj Evropske komisije

12.10.2022

05:19

0

Sastanak će biti održan u 18 časova u Palati Srbija, nakon čega su planirana obraćanja medijima

Vučić se sastao sa Žiofreom: Šef Delegacije EU predaje predsedniku Srbije Godišnji izveštaj Evropske komisije
aleksandar vučić (8) - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom koji će mu predati Godišnji izveštaj Evropske komisije o Srbiji 2022.

Sastanak će biti održan u 18 časova u Palati Srbija, nakon čega su planirana obraćanja medijima, saopštila je pres služba predsednika.

Knjiga preporuka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, koja će izaći uoči objavljivanja Godišnjeg izveštaja Evropske komisije o Srbiji najavljenog za 12. oktobar sadrži predloge konkretnih politika i mera za ubrzanje evropskih integracija, saopšteno je iz te organizacije.

Knjiga preporuka Nacionalnog konventa o EU je jedinstven i sveobuhvatan prikaz i ocena toka pregovora i napretka Srbije na putu ka članstvu u EU.

Obezbeđuje uporedni prikaz napretka Srbije ka punopravnom članstvu, daje osvrt na zahteve Evropske unije, preporuke stručne javnosti i neophodna prilagođavanja javnih politika.

Knjiga preporuka je rezultat rada više od 850 članova Nacionalnog konventa. Knjiga se objavljuje u kontinuitetu od 2014. godine, navodi se u saopštenju.

Članovi Nacionalnog konventa su brojne nevladine organizacije, fakulteti, sindikati i profesionalna udruženja koja su kroz rad trideset dve radne grupe pratili napredak Srbije ka Evropskoj uniji do marta 2022. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike