Vašington podržava interesovanje visokih predstavnika EU za rešenje na KiM

11.10.2022

12:14

0

Pre predloga Francuske i Nemačke vođeni su opsežni razgovori SAD i EU, kao i EU sa predstavnicima Beograda i Prištine

Vašington podržava interesovanje visokih predstavnika EU za rešenje na KiM
kristofer hil profimedia-0021364238 - Copyright Profimedia

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristofer Hil izjavio je danas da Vašington podržava interesovanje visokih predstavnika EU za rešenje probleme u "odnosima Beograda i Prištine".

Hil je, odgovarajući na pitanje novinara, nakon predavanja održanog na Nacionalnoj akademiji gde je govorio na konferenciji „Američka administracija kroz prizmu karijernog diplomate“, kazao da su pre predloga Francuske i Nemačke vođeni opsežni razgovori SAD i EU, kao i EU sa predstavnicima Beograda i Prištine.

„Svakako da podržavamo interesovanje visokih predstavnika EU za probleme koji postoje i nadamo se da ćemo ga uskoro rešiti“, kazao je Hil komentarišući predlog Francuske i Nemačke za Kosovo i Metohiju koji predviđa da Priština postane članica UN, bez formalnog priznjanja Beograda.

Podsetimo, Hil je juče ocenio da zapadne zemlje traže od Beograda i Prištine da se drže procesa dijaloga i da pokušaju da smanje tenzije i naprave prostor da međusobno razgovaraju kako bi došlo do normalnih odnosa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike