Vučić čestitao Van der Belenu pobedu na izborima: "Uveren sam da ćemo nastaviti odličnu saradnju na dobrobit Srbije i Austrije!"

09.10.2022

19:39

0

Srdačne čestitke na ponovnom izboru - napisao je Vučić na Tviteru

Vučić čestitao Van der Belenu pobedu na izborima: "Uveren sam da ćemo nastaviti odličnu saradnju na dobrobit Srbije i Austrije!"
aleksandar vučić (3) - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitke Aleksanderu Van der Belenu na ponovnom izboru za predsednika Austrije.

Vučić je u objavi na Tviteru istakao da je uveren da će nastaviti odličnu saradnju na dobrobit Srbije i Austrije.

- Srdačne čestitke na ponovnom izboru. Građani Austrije dali su ogromno poverenje Vašem političkom i diplomatskom iskustvu, prepoznavši u njemu ono što je najpotrebnije u ovim izazovnim vremenima, a ja sam uveren da ćemo nastaviti odličnu saradnju na dobrobit naše dve zemlje - istakao je Vučić.

Da podsetimo, aktuelni predsednik Austrije Aleksander van der Belen, koji se kandidovao za drugi mandat, pobedio je u prvom krugu današnjih predsedničkih izbora.

Prema prvim preliminarnim rezultatima, po zatvaranju svih glasačkih mesta, nakon 57,4 odsto prebrojanih glasova, Van der Belen osvojio je 54,6 procenata glasova.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike