Slavi “Oluju” i ustaše, smeta mu srpski jezik: Ko je hrvatski političar koji je vređao predsednika Vučića i žrtve u Jasenovcu

07.10.2022

12:10

2

Autor: 24sedam

Izjava Zekanovića samo potvrđuje činjenicu da su u Hrvatskoj na vlasti otvoreni poštovaoci ustaškog pokreta i zločinačke NDH

Slavi “Oluju” i ustaše, smeta mu srpski jezik: Ko je hrvatski političar koji je vređao predsednika Vučića i žrtve u Jasenovcu
74706400_761585267600738_7850420689113710592_n - Copyright Printscreen/Facebook/Hrvoje Zekanović

Poslanik vladajuće koalicije u Hrvatskoj (HDS) Hrvoje Zekanović je, gostujući na N1 televiziji, sramno vređao rukovodstvo Srbije i srpske žrtve u zločinačkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata.

- Bitno je i ono što je napravio pre par meseci kad je Vučić hteo orgijati po Jasenovcu pa mu je rekao ‘šišaj, rođo’. Ovo što mu je sada napravio – jasno mu je rekao da ruska nafta preko Jadranskog naftovoda neće ići i tačka – izjavio je Zekanović.

Hrvoje Zekanović i Andrej Plenković/Printscreen/Facebook/Hrvoje Zekanović
 

On se potom ustremio i na ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, kao i na premijerku Anu Brnabić.

- Vulin ima sličnu i još goru retoriku i Brnabić ima sličnu i još goru retoriku. Meni je jako drago što se Plenković postavio na suverenistički način. Ne može Srbija sedeti na dve stolice – rekao je Zekanović.

Široj srpskoj javnosti verovatno nije poznato, ali ovo nije prvi put da ovaj poslanik vladajuće koalicije u Hrvatskoj na najbrutalniji način napada i vređa Srbe, Srbiju i rukovodstvo naše zemlje, što samo potvrđuje činjenicu da su u Hrvatskoj na vlasti otvoreni poštovaoci ustaškog pokreta i zločinačke NDH.

“Četnike smo oterali iz Hrvatske”

Na primer, Zekanović je početkom prošle godine, takođe gostujući na N1 televiziji koja mu često daje priliku da širi svoju ustašku ideologiju, rekao da je pozdrav "Za dom spremni" legitiman i dodao “da se to ne može upoređivati s fašizmom i nacionalizmom u Srbiji i Republici Srpskoj”. 

Ruža Tomašić i Hrvoje Zekanović/Printscreen/Facebook/Hrvoje Zekanović
 

- Meni je u neku ruku drago drago da ste me pozvali u ovu emisiju da čujem suludost koja dolazi sa Istoka. Vi možete i jedan i drugi pjevat borbene jer je hrvatska vojska u domovinskom ratu, u oslobodilačkoj akciji Oluja i drugim oslobodilačkim akcijama, pobedila u ratu i vas, i sve četnike, oterala daleko od Hrvatske. Ja ovu emisiju napuštam. Doviđenja i samo se setite Oluje - rekao je tada hrvatski političar.

Smeta mu srpski jezik

Nešto ranije, Zekanović je napao poslanicu SDSS-a u hrvatskom saboru zato što je “govorila srpski jezik”.

- Upozorio sam kolegu Mrsića da se koristi srpskim jezikom, upozoravam i vas. Pokušajte, potrudite se malo da govorite hrvatski, uplatite neki kurs. U Hrvatskom saboru se govori na hrvatskom jeziku i mislim da, kao kad bi kolega Kajtazi počeo da govori romski ili kolege iz IDS-a da govore italijanski, teško bi se razumeli. Pokušajte, da se možemo razumeti, no hard feeling, bila je prilika pa sam vas upozorio - rekao je tada Zekanović.

Marko Perković Tompson i Hrvoje Zekanović/Printscreen/Facebook/Hrvoje Zekanović
 

Podsetimo, predsednik Vučić je danas reagovao na Zekanovićeve uvrede i rekao da sintagma "orgijanje u Jasenovcu" koju je iskoristio hrvatski poslanik dovoljno govori o političarima iz Hrvatske.

- Za njih je orgijanje kad neko želi da položi venac na cvet koji govori o stotinama hiljada ubijenih. Nije bilo orgijanje ubijanje dece i ljudi, već je orgijanje polaganje venca? - pitao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike