Vučić: Srbija ni danas nije uvela sankcije Rusiji

06.10.2022

17:15

0

On je podsetio i da su oni koji mu danas govore da je trebalo da se odavno uvedu sankcije govorili da će to učiniti 3. aprila posle izbora

Vučić: Srbija ni danas nije uvela sankcije Rusiji
vucic-prag-samit-667 - Copyright Printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Pragu da će uvek čvršće i tvrđe štititi interese Srbije nego svi oni koji ga kritikuju i poručio da ni danas, 6. oktobra Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše kritike koje stižu od političkih protivnika iz Beograda u vezi zabrane uvoza ruske nafte u kojima tvrde da se sada vide posledice neusklađivanja politike Srbije sa EU.

Vučić je ocenio i da je to veoma površan stav.

- Sad hoće da pomognu Rusima da bi napakostili Srbima? Jel to ta logika? Malo vam je glupa logika. Sa druge strane da to donesemo (uvedemo sankcije) da neko kaže da time vodimo računa o svojim interesima, hajde da sagledamo šta smo uradili na drugoj strani protiv sebe i svojih interesa - rekao je Vučić.

On je dodao da zato nikada nije govorio "nikada" ili "moramo".

- A moje ''možda'' je uvek značilo mnogo vise i bilo mnogo jače nego nečije tvrdo ''da''. Moje ''pokušaću'' je značilo mnogo vise nego nečije najsnažnije obećanje - poručio je Vučić.

On je podsetio i da su oni koji mu danas govore da je trebalo da se odavno uvedu sankcije govorili da će to učiniti 3. aprila posle izbora.

Dodaje da je jedino na šta se zaklinje je Ustav Srbije, Miroslavljevo jevanđelje i interes Srbije.

- A da ću uvek čvršće i tvrđe da štitim interese Srbije nego svi oni, čini mi se da su ljudi u Srbiji to znali i zato su meni i listi koju vodim dali toliko poverenje - zaključio je predsednik Vučić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike