Dvostruki aršini: Za Bugarsku ne važi embargo za uvoz ruske nafte, dok je Srbija kažnjena - Očekuje se žestok odgovor predsednika Vučića

06.10.2022

06:13

0

Ovime je EU pokazala licemerje jer postoje dvostruki aršini kada je u pitanju uvoz nafte a što je pokazano na primeru Srbije i Bugarske

Dvostruki aršini: Za Bugarsku ne važi embargo za uvoz ruske nafte, dok je Srbija kažnjena - Očekuje se žestok odgovor predsednika Vučića
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Države članice Europske unije izglasale su juče osmi paket sankcija protiv Rusije, koji je ovaj put usmeren i na ograničavanje cene nafte koju Rusija izvozi u treće zemlje izvan EU. Iako se na insistiranje Hrvatske to obuhvata i Srbiju jer neće moći više da uvozi rusku naftu preko Janafa, ovaj paket ne obuhvata Bugarsku.

Ova odluka je doneta jer u Bugarskoj ruski Lukoil ima glavnu rafineriju. Ovime je EU pokazala licemerje jer postoje dvostruki aršini kada je u pitanju uvoz nafte a što je pokazano na primeru Srbije i Bugarske. 

Očekuje se žestok odgovor predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je šokiran ovom odlukom, da se Bugarska, gde ruski Lukoil ima dominantan uticaj na tržištu stavi u povlašćeni položaj, a da se Srbija kažnjava na brutalan način, zbog insistiranja Hrvatske i još nekoliko članica, čime se EU pokazala kao nepouzdan partner.

Instagram/buducnostsrbijeav
 

 

Hrvatskoj je ovo bila prilika za direktnu osvetu Srbiji zbog insistiranja Vučića i Srbije na istini o ustaškoj zločinackoj politici i genocidu u Jasenovcu.

Кako je najavljeno, predsednik će danas uputiti i važnu i veoma oštru poruku Hrvatskoj na čije insistiranje je rbija stavljena pod “naftne sankcije”

- Nema više diplomatije i uvijanja! Sve stvari moraju da se nazovi pravim imenom. A ovo jeste najstrašnije licemerje! Odluka EU, da na predlog Hrvatske, kazni Srbiju jeste ozbiljan problem! Posle te i takve odluke očigledno je da Brisel na Srbiju ne gleda kao na  ravnopravnog partnera, nego kao na nekakvog neprijatelja! Pa, kako su to, molim vas, procenili da su Bugari u ekonomskom problemu, pa oni mogu da uvoze rusku naftu, a Srbija kao nije u tom problemu?! Strašno licemerje, odvratna dvoličnost, najprljavija politika. Eto to je ovo što radi EU! I to će im danas u Pragu predsednik Vučić u lice reći. Očekujte veliku bitku za interese Srbije - najavljuje neimenovani izvor Informera iz Predsedništva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike