Kod Hardinaja je 20 svedoka likvidirano, kod mene nijedan ni šamar nije dobio: Šešelj odbio da bude saslušan od haških istražitelja

27.09.2022

08:32

1

"Spremaju veliki proces. Ako se ja naljutim, baš će imati veliki proces", kazao je Šešelj

Kod Hardinaja je 20 svedoka likvidirano, kod mene nijedan ni šamar nije dobio: Šešelj odbio da bude saslušan od haških istražitelja
Vojislav šešelj Tan2022-9-27_91016468_1 - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predsednik SRS Vojislav Šešelj odbio je danas da bude saslušan u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu, jer, kako je rekao, njegovoj pravnoj savetnici Vjerici Radeti nisu dozvolili da uđe s njim, te da mu je poruku preneo stražar.

"Bez pravnog savetnika Vjerice Radete neću da budem saslušavan", rekao je Šešelj.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ
 

 

On je kazao da "postoji dokument od našeg tužilalaštva da se dozvoljava ulazak Vjerici Radeti i advokatu".

Šešelj tvrdi da Hag hoće da mu sudi zbog njegovih knjiga.

"Odlučio sam da sve haške dokumente iz mojih predmeta objavim, već sam objavio oko 50 knjiga dokumenata", kazao je Šešelj ispred Specijalnog suda, pre saslušanja na koje je pozvan po nalogu Tribunala.

Šešelj je dodao da je, što se njega tiče, suđenje pravosnažno završeno i da samo on ima pravo na zahtev za reviziju.

Kazao je da je njegov motiv da piše knjige sa haškim dokumentima bio da "to ostane za istoriju", a upitan da li je prekršio neki zakon ili propis objavljivanjem dokumenata, odgovorio da "postoje pravilnici u Hagu po kojima su zaštićeni podaci zaštićenih svedoka".

"To ne može večno da važi. Važi dok traje suđenje, a kada se suđenje završi, oni sve te svedoke mogu da stave u kamion i vode da ih sakriju. Nisam ugrozio nikada nijednog svedoka. Dok je kod Hardinaja 20 likvidirano, kod mene nijedan ni šamar nije dobio", rekao je Šešelj.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ
 

 

On je dodao da neće dozvoliti da mu plene knjige.

"Spremaju veliki proces. Ako se ja naljutim, baš će imati veliki proces", kazao je Šešelj i dodao da on više "nigde ne ide dobrovoljno, a da neće ići ni njegovi saradnici Vjerica Radeta i Petar Jocić".

Upitan šta očekuje od eventualnog procesa, Šešelj je rekao "novu komediju".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike