Šešelj u utorak pred haškim istražiteljima

25.09.2022

11:57

0

Hag je protiv Šešelja vodio i čak tri postupka za "nepoštovanje suda"

Šešelj u utorak pred haškim istražiteljima
seselj_knjiga_sc_06122015_016 - Copyright ATA Images

Predsednik SRS Vojislav Šešelj biće saslušan od strane haških istražitelja u utorak, 27. septembra u devet časova, saznaju "Novosti".

Šešelj će, zbog navodnog kršenja pravilnika Haškog tribunala u pogledu zaštite identiteta zaštićenih svedoka i poverljive dokumentacije, biti saslušan u Specijalnom sudu za ratne zločine u Ustaničkoj ulici broj 29.

Pre saslušanja lider radikala će se obratiti medijima.

Haški tribunal je protiv Šešelja vodio postupak koji je trajao skandaloznih 15 godina, čime je flagrantno prekršeno njegovo pravo na suđenje u razumnom roku. Nijedan svedok u Šešeljevom procesu nije na bilo koji način povređen ili ugrožen od strane lidera radikala ili njegovog tima, a Haški tribunal nije krivično gonio svedoke tužilaštva koji su uhvaćeni u lažima tokom unakrsnog ispitivanja.

Šešelj se u februaru 2003. godine dobrovoljno predao Haškom tribunalu, u čijem pritvoru je bio gotovo 12 godina, do novembra 2014. U Hagu je Šešelj oboleo i od kancera debelog creva, a nekoliko puta je bio životno ugrožen zbog problema sa srcem kojima se nije mogao utvrditi tačan uzrok.

Hag je protiv Šešelja vodio i čak tri postupka za "nepoštovanje suda".

Osim Šešelja, haški istražitelji žele da saslušaju još sedam bivših i sadašnjih članova tima za njegovu odbranu, a to su: LJiljana Mihajlović, Ognjen Mihajlović, Miljan Damjanović, Marina Ristić, Nemanja Šarović, Marina Raguš i Miroljub Ignjatović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike