Milanoviću, ti si dno dna! "Ta priča s ubijenom srpskom decom mi je postala nepodnošljivo gadljiva"

24.09.2022

15:59 >> 16:05

0

Autor: 24sedam

Ja ne znam što oni hoće. Hoće u EU. Na ovaj način neće. I cela priča je besmislena, rekao je predsednik Hrvatske

Milanoviću, ti si dno dna! "Ta priča s ubijenom srpskom decom mi je postala nepodnošljivo gadljiva"
profimedia-0649144788 - Copyright Profimedia

Predsednik Zoran Milanović u subotu je rekao kako je priča predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, o tome da Hrvatska ne mari za srpsku decu „postala nepodnošljivo gadljiva”  i da Srbija nema „moralnu auru” da sudi o događajima tokom raspada Jugoslavije.

 

-  Vlada nije učinila ništa i vidim da neće učiniti ništa. Da sam premijer, učinio bih nešto. Nisam premijer. Mogu predložiti, ali ne ovako javno. Tu se radi o zulumu i teroru nad hrvatskim generalima i rekao sam sve što sam imao reći o njihovoj navodnoj odgovornosti - poručio je Milanović, naglašivši kako je način na koji se, kako prenose hrvatski mediji, Srbija ponaša nejasan.

- Ja ne znam što oni hoće. Hoće u EU. Na ovaj način neće. I cela priča je besmislena. I ova inicijativa Brdo-Brijoni na kojoj sam bio pre nekoliko dana, da bih onda slušao preko beogradskih i sarajevskih medija da sam navodno komentarisao nešto Srebrenicu. To je gadljivo, meni to ne treba, Hrvatskoj to ne treba - istakao je.

Printscreen/YouTube/RTRS
 

- A zna se, kaže MIlanović, ko to može - premijer. Zašto neće? Nemam pojma. Ova priča da mi po tome nećemo postupati, kao da ti neko opsuje mater više puta, možeš ne postupati, a možeš i reagovati. A ti pokušavaš fino - rekao je pa se obrušio i na srpskog predsednika Aleksandra Vučića zbog priča o ubijenoj srpskoj deci.

- Ta priča s ubijenom decom mi je postala nepodnošljivo gadljiva. I mi Hrvati isto imamo decu. Kao neko je išao ubijati srpsku decu, baš iz aviona je išao gađati srpsku decu. Tu ima ceo niz pitanja, koje Srbija u principu ni nema prava postavljati i taj njihov zakon kojim s prisvajaju pravo i moralnu auru da sude svemu što se dogodilo na području bivše Jugoslavije, u redu, ali tako u EU nećeš ući - naglasio je Milanović upitavši pravimo li mi Srbiji probleme kakve neke države rade Makedoniji, koja ih nije ni napala, prenose hrvatski mediji.

On je dalje kazao da Srbija pored njega živog neće ući u Evrospku uniju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike