Vulin: Vučić govorom u Ujedinjenim nacijama pokazao da je državnik, bio uz svoj narod i govorio istinu

22.09.2022

07:21

0

Vulin je rekao da Vučić govori isto i na Istoku i na Zapadu i uvek iz pozicije srpskog interesa

Vulin: Vučić govorom u Ujedinjenim nacijama pokazao da je državnik, bio uz svoj narod i govorio istinu
02 - Copyright MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Aleksandar Vučić govorom u Ujedinjenim nacijama pokazao da je državnik, a ne političar i da je sinoć bio uz svoj narod i govorio istinu.

Vulin je na TV Pink rekao da Vučić govori isto i na Istoku i na Zapadu i uvek iz pozicije srpskog interesa.

"To se kod njega ne menja. Srbija sinoć nije spavala, ali je bila ponosna da vidi kakvog državnika ima, čoveka koji se upisuje u istoriju. Vučić je sinoć bio uz svoj narod i govorio istinu. To su stvari koje ostaju zapisane zauvek", rekao je Vulin.

Nađite mi jednog Srbina koji će moći da ospori jednu reč iz Vučićevog govora ili Amerikanca ili Evropljanina sa argumentima da kaže zašto Vučić nije u pravu, dodao je Vulin i ocenio da će se iz centara moći videti samo upadljiva tišina.

"Ponosan sam na ono što je izgovorio Vučić", poručio je Vulin.

Odgovarajući na pitanje o Otvorenom Balkanu, Vulin je rekao da je Srbija tu pokazala koliko je velika i da ne zatvara granice nego ih otvara.

"Srbija poziva druge da radimo zajedno, da otvorimo tržište, Evropi to ne odgovara jer smatra da je to neka vrsta konkurencije, a nije", rekao je Vulin.

On je upitao zašto Evropa ne kaže "potrebni ste nam razvijeni, nego priznajte Kosovo pa ćemo za 10 godina razgovarati o rome".

"Kao kad kažu uvedite sankcije Rusiji pa ćete moći da priznate Kosovo", prokomentarisao je Vulin.

On je ocenio da je Otvoreni Balkan odlična ideja koja se, kako je rekao, pokazao kao izuzetno efikasna.

"U istoriji svako ko je rekao Balkan Balkancima bio je izložen stravičnim pritiscima i gubio glavu. To velike sile ne vole...Naravno da ne želimo da ulazimo u ratove i sukobe", rekao je Vulin.

Na pitanje o novoj "armaturi" dijaloga između Beograda i Prištine i modelu "dve Nemačke", Vulin je rekao da su u "dve Nemačke živeli Nemci, odnosno da na KiM imamo Srbe i većinu Šiptara", kao i da su dve Nemačke nastale nakon što je Nemačka, kako je naveo, počcinila genocid, a Srbija niti je nekog napala, niti je izvršila genocid.

"Ne treba nam nikakav ratni sukob. Vučić je dokazao da je posvećen miru, ali sumnjam da ima iskrene sagovornike sa druge strane...", rekao je Vulin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike