Vučić odgovorio na stravične pretnje iz Hrvatske: Pogledajte šta je sve izazvala moja želja da položim cvet u Jasenovcu!

26.08.2022

12:21 >> 19:08

0

Ovo je bila reakcija na izjavu Zorana Milanovića, predsednika Hrvatske, da ta država može da podigne optužnicu protiv predsednika Srbije

Vučić odgovorio na stravične pretnje iz Hrvatske: Pogledajte šta je sve izazvala moja želja da položim cvet u Jasenovcu!
Aleksandar Vučić SNS glavni odbor (15) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je danas užasne najave koje poslednjih dana dolaze iz Hrvatske.

- Pogledajte šta je sve izazvala moja želja da položim cvet u Jasenovcu. Nijednu ružnu reč nisam rekao. Pogledajte kakvu je to histeriju izazvalo. Kažu da će da hapse. Slobodno, samo neka me puste da položim cvet. To je tako glupo i besmisleno. Samo me pustite da položim cvet, a onda vi svoj posao, a mi ćemo svoj - rekao je Vučić.

Ovo je bila reakcija na izjavu Zorana Milanovića, predsednika Hrvatske, da ta država može da podigne optužnicu protiv predsednika Srbije.

"Ne može napred bez ZSO, danas nastavak razgovora"

Bez formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO), neće moći da se krene nigde napred kada je reč o odnosima Beograda i Prištine, istakao je predsednik Vučić i naglasio da će to tek biti glavna tema i da će danas posle podne telefonski nastaviti razgovore o KiM.

Vučić je, na pitanje o rezultatima razgovora sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, najavio da će detaljnije o tome pričati sutra.

- Reč je o tome da pokušavamo da se na svaki način ponašamo konstruktivno, razumno, racionalno, čuvajući naše nacionalne državne interese, ali čuvajući, a to je naš interes, mir i stabilnost, želeći da garantujemo bezbednost i sigurnost našem narodu na KiM - istakao je on.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike