Za razliku od Evrope koja promoviše sve najgore u društvu, Srbija ima čime da se ponosi: Slike jučerašnjeg dana govore i više od reči!

18.09.2022

07:55

0

Evropi i svetu bi bilo bolje da se ugleda na naše oficire, nego što Srbiji nameće da prihvati ono što nikada ovde nije bilo prihvaćeno

Za razliku od Evrope koja promoviše sve najgore u društvu, Srbija ima čime da se ponosi: Slike jučerašnjeg dana govore i više od reči!
oficiri gej parada - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Tanjug/Tara Radovanović

Dok su najmlađi oficiri Vojske Srbije juče ponosno nosili zastavu Srbije, predstavljajući ono najbolje što naša zemlja ima da ponudi Evropi i svetu, neki drugi su pod plaštom zastave duginih boja pokušavali da nametnu Srbiji ono najgore što Evropa i svet nude našoj mladeži. 

Ponos Srbije

Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije, tokom koje je u prve oficirske činove promovisano 135 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, naterala je mnogim majkama suzu na oči, suzu radosnicu. Jer oni su ponos Srbije

Antonio Ahel/ATAImages
 

 

- Srbija je danas mnogo bogatija, bogatija za još jednu generaciju potporučnika koja ne pamti ratove. Birajući profesiju oficira oni iskazuju svoje rodoljublje. Ko bolje od vojske zna šta je rat, baš zato naša vojska želi mir, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče na svečanosti.

Beograd je juče po još jednoj manifestaciji bio svet. 

Tanjug/Tara Radovanović
 

 

Čuveni britanski vozač Formule 1 Dejvid Kultard vozio je bolid "Red Bula" ulicama Beograda, što je prvi put posle 83 godine i tada održanog Gran-prija. Beograd je juče zahvaljujući tome stao rame uz rame Dalasu, Tokiju, Meksiko Sitiju, Belfastu, Kopenhagenu, Džedi i drugim svetskim lokacijama na kojima je održan ovaj spektakl.

Ponos Evrope

A onda je ulicama Beograda proneta i zastava duginih boja. Trebalo bi da Srbi prihvate te nakaradne vrednosti. Pod parolom odbrane ljudskih prava, zapravo su pogažena prava svih srpskih domaćina. I njihove vere. Pogažen je i Isus Hrist, Bog. Srbi valjda ne bi trebalo da veruju u Boga, već da slušaju nakaradno obučene osobe koje se i sopstvenog pola odriču. 

Milan Maricic/ATAImages.
 

 

Umesto uniforme valjda treba da nose kožne kostime, da na glavi imaju đavolju masku.

Tanjug/Zoran Žestić
 

 

Srbija je ponosna na svoje vrednosti i na svoje mlade oficire. Slika Srbije i Beograda u kojem se vozi Formula 1 je ona koja je juče poslata. Ova druga je nametnuta.

Jučerašnju Paradu, oni kažu ponosa, Srbi bi rekli stida i srama, Evropa nameće kako bi nas naterala da prihvatimo te njihove nazovi vrednosti. A na taj način su jasnije nego ikada pre zapravo pokazali svoje pravo lice. Mešajući se u unutrašnju politiku Srbije i gazeći naša prava, naše pravo da ne prihvatimo sve nakaradno.

Tanjug/Tara Radovanović
 

 

Pa, Evropo, jel ovo tvoj ponos?

Evropi i svetu bi bilo bolje da se ugleda na naše oficire, nego što Srbiji nameće da prihvati ono što nikada ovde nije bilo prihvaćeno. I neće biti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike