Žestok napad na policiju u centru Beograda: Lete baklje i dimne bombe! (FOTO/VIDEO)

17.09.2022

15:51

0

Autor: 24sedam

Pripadnici i podržavaoci LGBT populacije krenuli su u šetnju

Žestok napad na policiju u centru Beograda: Lete baklje i dimne bombe! (FOTO/VIDEO)
Tan2022-9-17_17216913_11 - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Parada ponosa u okviru "Evroprajda 2022" održava se danas od 16 sati uprkos zabrani MUP-a koja je na snazi. Organizatori ove manifestacije podneli su žalbu MUP-u i Ustavnom koje su odbijene.

Osim policajaca na ulicama i u delovima grada kuda će se kretati povorka Prajda, broj angažovanih pripadnika bezbednosnih snaga u uniformi ili civilu je ukupno oko 6.000 ljudi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Međutim, ova informacija nije sprečila nikoga da na manifestaciju ponese oružje, kao što su dimne bombe i baklje i napadne te iste pripadnike policije i obezbeđenja.

Na snimku koji su snimili građani okupljeni u centru Beograda, vidi se kako nekolicina mladića gađa policjajce dimnim bombama i topovskim udarima, dok oni pokušavaju da spreče nerede.

Slična situacija dogodila se i nedaleko odatle, kada su na dečjem igralištu bačene baklje koje su izazvale manje požare.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Pripadnici i podržavaoci LGBT populacije krenuli su u šetnju oko 17 i 30, a kako je najavljeno, oni će ići u Tašmajdanski park gde će se održati koncert koji će trajati do dva sata posle ponoći.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike