Orlić: Izbor vlade prioritet

17.09.2022

11:31

0

"Da se, uz novu energiju, obezbedi kontinuitet u čuvanju mira i stabilnosti, daljem ekonomskom razvoju i jačanju naše države. To je stav većine u skupštini, zato upravo takvu politiku nedvosmisleno očekujemo i od vlade koju ćemo izabrati uskoro", rekao je Orlić

Orlić: Izbor vlade prioritet
Tan2022-8-2_21505833_0 - Copyright TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Prvi važan zadatak za Narodnu skupštinu predstavljaće izbor nove vlade, jer je za sve u Srbiji od ogromnog značaja politika koju će ta vlada da vodi, izjavio je predsednik parlamenta Vladimir Orlić.


- Da se, uz novu energiju, obezbedi kontinuitet u čuvanju mira i stabilnosti, daljem ekonomskom razvoju i jačanju naše države. To je stav većine u skupštini, zato upravo takvu politiku nedvosmisleno očekujemo i od vlade koju ćemo izabrati uskoro - rekao je Orlić u intervjuu dnevniku "Vesti".

Ponavlja da se u novom sazivu parlamenta očekuju i novi zakoni kojima se dodatno utvrđuje puna nezavisnost pravosuđa, nakon promena Ustava u toj oblasti.

- Očekuju nas kao tema i pitanja državnog budžeta, nove mere za podršku građanima i privredi, da realizujemo već najavljena povećanja plata, a posebno minimalnih zarada, uz nova značajna uvećanja penzija. Sve su to prioriteti za vreme koje dolazi - rekao je Orlić.

Na pitanje koji su najveći izazovi koji predstoje, Orlić kaže da je vreme pred svima nama puno izazova, i to ne našom krivicom, jer problemi koji potresaju ceo svet, izazivaju posledice svuda.

- A, Srbija se bori i danas, u najtežim okolnostima, kao što smo se borili i sa poplavama, migrantskom krizom, pandemijom. Sve vreme smo uspevali da narod sačuvamo, ne odustajući od velikih ciljeva koje smo postavili - rekao je Orlić.
Tanjug/Jadranka Ilić
 


Naveo je da država svakodnevno radi da obezbedi gas, struju, namirnice za izvesno tešku jesen i zimu, a na sve to, dodaje, upravo danas se beleži rekordno nisku nezaposlenost.

- Tu borbu moramo da nastavimo, na svakom mestu i uprkos svim izazovima, da branimo i jačamo Srbiju. To će raditi i Skupština kroz zakonodavnu aktivnost - rekao je Orlić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike