Vučić replicira Kovačeviću: "Dobrodošao, izdajniče" - vi to sebi ili svojim kolegama?

14.09.2022

12:42

0

„Sve što ste rekli ovde, upravo je negacija svega što smo slušali dva dana..."

Vučić replicira Kovačeviću: "Dobrodošao, izdajniče" - vi to sebi ili svojim kolegama?
Vučić Skupština rts 2 4 - Copyright RTS 2 printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da za vreme njegovog mandata Kosovo neće biti nezavisno.

Replicirajući poslaniku Narodne stranke Siniši Kovačeviću, Vučić je rekao da je on (Kovačević) ponovio svoje izlaganje iz 2013. godine, i da je dobro što će ga dva puta biti u steno beleškama, jer to što je rekao tada i sada, govori o istim pozicijama.

„Sve što ste rekli ovde, upravo je negacija svega što smo slušali dva dana. Dva dana govorite o tome da mi o vama pričao kao o izdajnicima, a čudi me da me niste nazvali kugom, kasapinom ili lažljivcem, kako inače radite. To je vrlo pristojan rečnik za političke protivnike, mada za vas je teško reći politički protivnik, jer ste samo pet stranaka promenili..., a čak su vas izbacili iz stranke koju ste sami osnovali“, rekao je Vučić.

Konstatovao je da je Kovačević govorio o izdajnicima, a da nije pogledao sopstvenu stranku.

„Šta ste uradili sa našim svetim Kosmetom?“, upitao je Vučić.

Naveo je da je tzv. Kosovo proglasilo nezavisnost u vreme vlasti tadašnje Kovačevićeve stranke, a tada je i Međunarodni sud pravde doneo odluku u kojoj se kaže da Priština nije pogazila međunarodno pravo donošenjem deklaranije o nezavisnosti.

„Jeste li se sa - dobrodošao izdajniče, obratili sebi ili svojim stranačkim kolegama? Da vam dozvollim da više volite KiM od mene, neću nikada“, rekao je Vučić.

RTS 2 printscreen
 

 

Dodao je da je na KiM proveo mnogo vremena, zna svako selo, gde ga znaju, a znaju, kaže, i druge, pa se može videti kome daju glasove.

„Oko Potemkinovih sela... Potemkin je potcenjen u istoriji... a, to kome ide na mitinge, gde ste to našli...? Pa vi ne možete da skupite 70 ljudi iz Srbije, gde god idete, potpuno ista lica. Na naš miting dođe 130.000 ljudi“, rekao je Vučić.

Spomenuo je jednu Kovačevićevu objavu, u kojoj, između ostalog, kaže da „hoće da bije“, upitavši ga šta još hoće.

„Toliko o finoći, kulturi, aristorkratiji... Taman koliko ste vi lordovi, mi smo aristokrate“, rekao je Vučić.

Komentarišući spominjanje „lokalnih kabadahija“, ponovo je upitao Kovačevića da li je pogledao oko sebe.

„Vaši predsednici opština su bile najgore kabadahije, ali saglasan sam sa vama, ima mnogo lokalnih kabadahija, i na drugim mestima u državi. To nikada ne možete do kraja da izmenite, ali koliko bude moguće, pokušaćemo. A mnogo smo već promenili“, rekao je Vučić.

Rekao je da se po pitanju KiM, slaže sa Kovačevćevom rečenicom o teretu koji će biti neravnomerno raspoređen.

„Uvek sam spreman da analiziramo rezultate. Daću sve od sebe i za vreme mog mandata Kosovo neće biti nazavisno. A, onda da izmerimo rezultate vašeg i mog mandata. Krivica će biti neravnomerno raspoređena. Mnogo više na vašoj, nego na mojoj strani“, rekao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike