Predsednik Vučić: Poslaću pismo o KiM u UN i članicama Saveta bezbednosti

13.09.2022

17:02

0

"Jasno je da mi nikada nećemo priznati takozvano Kosovo"

Predsednik Vučić: Poslaću pismo o KiM u UN i članicama Saveta bezbednosti
Tan2022-9-13_102323145_1 - Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u skupštini, tokom diskusije sa Miroslavom Aleksićem iz Narodne stranke, da će prihvatiti predlog te partije i uputiti pismo UN i članicama Saveta bezbednost da Srbija ne pristaje da Kosovo postane član UN, iako smatra da to neće imati nekog značaja, pošto svakog dana šalje puno pisama i razgovara sa međunarodnim predstavnicima u vezi sa KiM.

Aleksić je prethodno rekao da bi Srbija trebalo da obustavi dijalog sa Prištinom ako Zajednica srpskih opština ne bude formirana do kraja godine i da bi Vučić trebalo da se obaveže i "pošalje pismo članicama Saveta bezbednosti UN i Rusiji i Kini da Srbija ne pristaje da Kosovo postane član UN".

To bi bio konkretan potez i valjda vam ne bi smetalo da to uradite ukoliko zaista stojite iza vaših reči, rekao je Aleksić.

- Da se ne bi desila situcija kao sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i Kosovom. Takođe, predložili smo da vlada predlaže pregovaračku platformu, što bi stvorilo institucionalnu vrednost, što je interes Srbije, rekao je Aleksić.

Vučić je na to odgovorio:

- Meni nije problem i uputiću pismo ne samo Rusima i Kinezima, već i Amerikancima i Nemcima, ali nije u pismu, to im usmeno kažem, ali ako vama to nešto znači i da bih vam pokazao koliko poštujem tih dva ili tri odsto ljudi koji su glasali za vas, a poštujem, meni to nije problem. Poslao sam bezbroj pisama i bezbroj razgovora obavio i uradiću i to, rekao je Vučić.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
 

 

- Jasno je da mi nikada nećemo priznati (tzv.) Kosovo, a vi ste radili sve da ostanete na vlasti, a ne da se borite za KiM. Poslaću i ta pisma, pored bezbroj koje sam već poslao - naveo je Vučić.

Predsednik je istakao da će to biti samo jedna sitnica u dnevnim obavezama, koja ništa neće posebno pomoći u ovoj teškoj borbi za KiM.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike