Predsednik Vučic stigao u zvaničnu posetu UAE: "Kao i uvek, radujem se razgovoru sa dragim prijateljem Mohamedom bin Zajedom" (FOTO)

10.09.2022

16:58

0

U Abu Dabi predsednik dolazi na poziv šeika Mohameda Bin Zajeda, dugogodišnjeg ličnog prijatelja, a i velikog prijatelja Srbije

Predsednik Vučic stigao u zvaničnu posetu UAE: "Kao i uvek, radujem se razgovoru sa dragim prijateljem Mohamedom bin Zajedom" (FOTO)
Snimak ekrana 2022-09-10 165231 - Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da se stigao u zvaničnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

- Stigao sam u posetu UAE. Kao i uvek, radujem se razgovoru sa dragim prijateljem Mohamedom bin Zajedom i prilici da ponovo razmenimo mišljenja o najbitnijim pitanjima i velikim planovima koje imamo za naše dve zemlje, poručio je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u dvodnevnoj poseti Abu Dabiju, što je prva zvanična poseta predsednika u novom mandatu, a na poziv predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeika Mohameda Bin Zajeda.

Vučić u prvu zvaničnu posetu ide baš u zemlju sa kojom Srbija godinama ima veoma bliske odnose.

Kako je Tanjugu rečeno u Predsedništvu, u teškoj globalnoj krizi ova poseta za Srbiju znači mnogo, jer su Ujedinjeni Arapski Emirati sedmi na svetu po naftnim rezervama, odnosno poseduju skoro šest posto svetskih rezervi nafte.

U Abu Dabi predsednik dolazi na poziv šeika Mohameda Bin Zajeda, dugogodišnjeg ličnog prijatelja, a i velikog prijatelja Srbije.

On je posle smrti svog brata Kalife postao predsednik Emirata, a svetski mediji ga danas svrstavaju u najmoćnijeg čoveka na svetu, zahvaljujući mudroj politici koju je vodio, kao i energetskim potencijalima kojima raspolaže.

Na pocetku rata u Ukrajini svetski mediji su objavili da je odbio da se javi na teelfon predsesniku SAD Džozefu Bajdenu koji je pokušavao dve nedelje da stupi u kontakt sa njim kako bi pokušao da utiče na nacin raspolaganja energetskim resursima.

Bilateralni sastanci i potpisivanje sporazuma biće održani u novoizgrađenoj Palati Al Watan (Palata naroda), novom simbolu arapskog sveta, koja se nalazi na obali Abu Dabija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike