Brnabić: Jasno je zašto se Srbi uvek vraćaju Kosmetu...

05.09.2022

13:07

0

Brnabić je rekla da će se postarati, sa resornin ministarstvom da obezbedi sredstva za renoviranje fasade manastira, za koju su joj monasi rekli da je u očajnom stanju

Brnabić: Jasno je zašto se Srbi uvek vraćaju Kosmetu...
Ana Brnabić Banjska Vlada Srbije 9 - Copyright Vlada Srbije

Premijerka Ana Brnabić obišla je danas, u okviru posete Kosovu i Metohiji, manastir Banjska u opštini Zvecan.

Premijerku Brnabić je dočekao episkop raško-prizrenski Teodosije, sveštenstvo i građani, a priređen je i kulturno-umetnički program.

Vlada Srbije
 

 

Brnabić je rekla da će se postarati, sa resornin ministarstvom da obezbedi sredstva za renoviranje fasade manastira, za koju su joj monasi rekli da je u očajnom stanju.

Konstatovano je da je kompletan unutrašnji izgled manastira završen i da je ostalo da se uradi spoljni deo ove svetinje.

Episkop Teodosije je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić mnogo uradio za manastir prethodnih godina i zahvalio se Vladi Srbije na podršci.

Vlada Srbije
 

 

"Meni je neopisiva čast što sam danas ovde na KiM, u manastiru Banjska gde najbolje možete da osetite prisustvo i trajanje srpskog naroda na Kosmetu", rekla je Brnabić.

Dodala je da ne može a da se ne oseća posebno na ovom mestu.

"Ne možete da ne osetite još veću energiju, da se borite i za naš narod i za prisustvo Srbije na KiM. Jasno mi je zašto je toliko važno za naše ljude da dolaze i da se uvek vraćaju Kosovu i Metohiji", rekla je premijerka.

 

Episkop raško-prizrenski je ukazao da Srpska pravoslavna crkva i srpski narod najviše i opstaju zahvaljujući svesrdnoj podršci svoje države.

"Iz godine u godine, ulažu se sredstva za obnovu svetinja, za održivost nase crkve. Ulaže se novac, kako bismo mogli da zaposlimo ljude koji žele da ostanu na prostoru KiM. To je naš prioritet, da zaštitimo, sačuvamo naše nasleđe i da prenesemo na sledeća pokolenja", rekao je episkop raško-prizrenski Teodosije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike