Očuvanje mira i stabilnosti za ostanak i opstanak Srba: Premijerka Ana Brnabić danas na Kosovu i Metohiji

05.09.2022

05:05

0

Autor: 24sedam

Poseta premijerke Brnabić Kosovu i Metohiji ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na KiM

Očuvanje mira i stabilnosti za ostanak i opstanak Srba: Premijerka Ana Brnabić danas na Kosovu i Metohiji
brnabic_poljoprivrednici_11082022_0013 - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages

Premijerka Ana Brnabić posetiće danas Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić, a zajedno sa predsednicom vlade, Kosovo i Metohiju će posetiti i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Predviđeno je da premijerka u Kosovskoj Mitrovici obiđe prvi multimedijalni centar na severu KiM i Duhovnu akademiju, zatim da poseti manastir Banjska u opštini Zvečan, dok će u opštini Leposavić premijerka posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću, izgrađenu sredstvima Vlade Srbije, a preko Kancelarije za KiM.

Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic
 

 

Za kraj posete opštini Leposavić, premijerka će obići porodično poljoprivredno gazdinstvo.

Poseta premijerke Brnabić Kosovu i Metohiji ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na KiM. 

Kako kažu žitelji Kosovske Mitrovice i Leposavića poseta premijerke je ohrabrenje za narod koji tamo živi i dokaz da je država uz svoj narod na KiM. Dodaju da je za njih to vetar u leđa i da su odlučniji u nameri da ostanu i opstanu na teritoriji KiM.

"Za ovaj narod ovde mnogo znači poseta premijerke Srbije, to nam daje veliko ohrabrenje i nadu, da ostanemo svoj na svome, da ostanemo ovde gde smo se rodili, živeli, gde smo se školovali, radili. To je za nas nešto veliko. Nadamo se da će uspeti u ovim daljim pregovorima da se reši i ostala situacija, kako sa prelazom, tako i sa tablicama", dodaju.

Tanjug/ Strahinja Aćimović
Petar Petković

 

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da poseta premijerke za Srbe u južnoj pokrajini ima posebnu težinu i značenje, jer pokazuje da je njihova država uvek uz njih, te da je sa velikom radošću i nestrpeljenjem očekuju.

Istakao je da u svakoj krizi, napetosti, muci, Srbi sa KiM gledaju u Beograd i da im posle svih nedaća koje su istrpeli ova poseta dolazi kao snažno okrepljenje i motivacija.

Goran Rakić, predsednik Srpske liste ocenio je da poseta premijerke Ane Brnabić Kosovu i Metohiji, šalje jasnu poruku da smo opredeljeni za mir i stabilnost, ali i opstanak i ostanak na ovim prostorima.

Tanjug/Sava Radovanović
Goran Rakić

 

"Sam dolazak premijerke Srbije šalje jasnu poruku da smo pre svega opredeljeni za mir i stabilnost, ali i za opstanak i ostanak na ovim prostorima, da naš narod nije sam i da će uz sebe uvek imati svoju državu", rekao je Rakić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike