Srpska lista: Vučić i pregovarački tim sačuvali srpske lične karte - za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji to je od neprocenjivog značaja

27.08.2022

17:33

0

Osigurano je da niko nema pravo da dira u srpske lične karte Srba sa KiM

Srpska lista: Vučić i pregovarački tim sačuvali srpske lične karte - za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji to je od neprocenjivog značaja
Aleksandar Vučić (2) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Srpska lista pozdravila je večeras dogovor koji je srpski pregovarački tim na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem postigao u vezi sa slobodom kretanja, a kojim su pre svega sačuvani mir i stabilnost i srpske lične karte na ovim prostorima.

- Za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji to je od neprocenjivog značaja, jer naš narod najbolje zna koliko je neprospavanih noći, brige i strepnje za nama kako ćemo dočekati 1. septembar i najavljene jednostrane mere iz Prištine, uz pojačane tenzije na severu pokrajine, saopšteno je iz Srpske liste.

Ovim dogovorom i dodatnim garancijama koje je čvrstim i nepokolebljivim stavom u zaštiti nacionalnih interesa pre svega Srba sa KiM pokazao predsednik Vučić zaštićena su, ističu, naša prava da dostojanstveno i slobodno živimo na svojim ognjištima.

24sedam
 

 

- Osigurano je da niko nema pravo da dira u srpske lične karte Srba sa KiM, čime je još jednom potvrđeno prisustvo institucija naše države na ovim prostorima.

Iz Srpske liste podsećaju da su Srbi sa KiM tražili i dobili garancije predsednika Vučića da ih niko neće proterivati sa kućnog praga i danas, kažu, svedočimo da su naša država i predsednik to obećanje i ispunili.

Rakić: Dogovor od neprocenjivog značaja za Srbe na KiM

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozdravio je večeras dogovor između Beograda i Prištine o izlazno/ulaznim dokumentima i poručio da je ovaj dogovor od neprocenjivog značaja za Srbe na Kosovu i Methiji.

Tanjug/Sava Radovanović
 

 

"Pozdravljam dogovor koji je srpski pregovarački tim na čelu sa predsednikom Vučićem postigao u vezi sa slobodom kretanja, a kojim se, pre svega, čuvaju mir i stabilnost, kao i srpske lične karte na ovim prostorima", rekao je Rakić za televiziju "Pink".

On je dodao da je ovo "samo gašenje požara, ili pokušaj gašenja, ali da je vatra i dalje prisutna i da dolazi iz Prištine".

- Nema sumnje da su pred nama brojni izazovi, ali mi Srbi s Kosova i Metohije poručujemo da nećemo dozvoliti ni ukidanje KM registarskih tablica države Srbije i da ćemo nastaviti da na tome insistiramo i pružamo punu podršku našem rukovodstvu u svim diplomatskim borbama koje nas čekaju da bismo sačuvali mir i stabilnost na ovim prostorima, poručili su iz Srpske liste.

Podsećamo direktor Kancelarije za Kim Petar Petković, saopštio je danas da je Srbija uspela da dobijem potrebne garancije EU i time postigne dogovor koji se tiče slobode kretanja i srpskih dokumenata. On je pojasnio da je srpska strana danas popodne obaveštena da je prihvaćen uslov Beograda o kom je jutros govorio predsednik Vučić i dobijene su garancije EU da će srpski narod na Kosovu moći da se slobodno kreće sa srpskim ličnim kartama.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike