Srpska dijaspora podržala državnu politiku Srbije i Srbe na KiM: 'Vaša braća i sestre iz regiona i dijaspore su uz vas"

27.08.2022

18:48

0

Autor: 24sedam

Šaljemo podršku Srbima na KiM, moleći se da u ovim surovim okolnostima izdrže, sačuvaju mir, svoje porodice i vekovna ognjišta

Srpska dijaspora podržala državnu politiku Srbije i Srbe na KiM: 'Vaša braća i sestre iz regiona i dijaspore su uz vas"
zastave srbije - Copyright 24sedam/Danilo Krša

Srpske organizacije iz dijaspore i regiona pružile su večeras podršku državnoj politici Srbije i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, nakon vesti da je postignut dogovor Beograda i Prištine o dokumentima.

- Zabrinuti zbog provokacija i bezbednosne nestabilnosti kojima su izloženi pripadnici srpskog naroda na KiM, kao i zbog činjenice da privremene institucije u Prištini čine sve kako bi onemogućile normalan život Srbima na KiM, srpske organizacije iz regiona su izrazile punu podršku državnoj politici Srbije i naporima državnog rukovodstva na čelu sa predsednikom Vučićem da se očuvaju mir i stabilnost, navodi se u saopštenju srpskih organizacija.

U saopštenju se dodaje da će Srbi iz regiona i dijaspore biti u svakom trenutku uz matičnu državu, zastupajući politiku zasnovanu na međunarodnom javnom pravu i Ustavu Srbije.

- Šaljemo podršku Srbima na KiM, moleći se da u ovim surovim okolnostima izdrže, sačuvaju mir, svoje porodice i vekovna ognjišta. Poručujemo im: 'Vaša braća i sestre iz regiona i dijaspore su uz vas", zaključuje se u saopštenju.

Među potpisnicima zajedničke izjave su Momčilo Vuksanović, predsednik UO konferencije srpskih organizacija iz regiona, Crna Gora, zatim,Ivan Stoilković, predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji, Ognjen Krstić, predsednik Saveza Srba u Rumuniji, Đuro Ćetković, predsednik Saveza Srba Francuske.

Osim njih potpisnicu i Andreja Lović iz Centralnog saveta Srba u Hesenu, Momčilo Vesović, predsednik Saveza AKUD Republike Srpske, Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije, Dušan Aleksić, predsednik Saveza Srba Italije, Ljubomir Aleksov, predstavnik srpske zajednice u parlamentu Mađarske, Dejan Drakulić, predsednik Zajedničkog veća opština Vukovar i Dušica Runić Trninić, načelnica opštine Drvar u BiH.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike