U Severnoj Mitrovici krvnički prebijena Srpkinja: Upali joj u kuću, vezali je i tukli (FOTO)

27.08.2022

07:30

0

Pretučena starica je prebačena u bolnicu i trenutno se nalazi na odeljenju intenzivne nege KBC Kosovska Mitrovica

U Severnoj Mitrovici krvnički prebijena Srpkinja: Upali joj u kuću, vezali je i tukli (FOTO)
Baka Božana - Copyright printscreen/instagram/serbialive_beograd

U noći između četvrtka i petka dvojica za sada nepoznatih napadača upali su u kuću starice Božane R. (84) u Severnoj Mitrovici, koju su mučili i pretukli tražeći od nje novac.

Pretučena starica je prebačena u bolnicu i trenutno se nalazi na odeljenju intenzivne nege KBC Kosovska Mitrovica.

Njen bratanac Milan Radomirović, kaže za "Kosovo onlajn" da je još u šoku zbog onog što se dogodilo i da ne može da veruje da je neko spreman da tako pretuče bespomoćnu staricu.

- Ona voli da gleda sport, kaže da se kad se završila utakmica (košarka Srbija-Grčka), spremala da ide da spava, kada su počeli da lupaju na vrata. Počeli su da viču, otvaraj da ne razbijemo, da te ne ubijemo. Rekla mi je da je krenula da zove brata koji je dve kuće ispod nje, oni su gurnuli vrata, koja su dosta stara, ušli unutra, vezali je i počeli da je maltretiraju. Pretukli su je, tražili joj pare, ona je imala neke stanare godinu dana što ih je opština poslala. Oni su to verovatno čuli, mislili su da je ona te pare dobila na ruke, ali ona ih je dobila preko bankovnog računa, i dan danas su pare u banci - kaže Milan.

Kako je rekao, "ne možeš da uhvatiš da li su Albanci, ali na tom njihovom jeziku su komunicirali između sebe, i vezali i tražili su pare, sve su živo prevrnuli".

- Jednu ženu od 85 godina su izudarali. To ne mogu da verujem - kaže Milan.

Nakon incidenta putem Instagrama oglasila se i unuka bake Božane,

- Ovo je jedna od najstarijih starosedelaca opštine Kosovska Mitrovica. Ceo svoj život, kako poslovan, tako i privatan je posvetila ovoj svetoj zemlji, sa koje ni dan danas ne želi da ode i bude proterana. Ime joj je Božana (84) - navela je unuka na početku i dodala:

- Osećam obavezu, kao jedno od njenih 6 unučića, da pitam o kojoj slobodi, o kojoj zaštiti, o kojoj pravdi i pravičnosti pričamo?

- Pitam, JA LIČNO, da li je prvi došao ranije? Da li se strah i trepet unosi i stanovnicima severnog dela grada, samo zato što im se može?

- Da li će danas biti moja baka, sutra neko dete, prekosutra nečiji otac i majka? Zbog čega i za šta?

- Zato što smo Srbi? Zato što nećemo da odemo sa NAŠE ZEMLJE? Zato što želimo da imamo kome da se vratimo?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanja Ilić (@ta.njuska)

- Da li svaki Srbin pre i posle prvog treba da strahuje kad ode na spavanje, da li će neko upasti i naneti mu telesne povrede? Da li više neće moći mirno da se spava ni na Severnom delu Kosova i Metohije???

- Molim nadležne institucije države Republike Srbije, jer za drugu ne znam, da postupe u skladu sa obavezama te čuvene "slobode i zaštite srpskog naroda"...

- Ja na licu moje Božane želim osmeh i sreću, ne modrice i rane!!

- Zaustavimo teror zajedno! Danas Božana, sutra neko drugi - navela je unuka Tanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike