Specijalci tzv. Kosovske policije u punoj borbenoj gotovosti: Na prelaze dopremaju vozila za razbijanje demonstracija

16.08.2022

21:30

0

Na potezu Brnjak-Tabalije dopremljeno je vozilo ,,ulta” namenjeno za razbiljanje demonstracija dva vozila marke ,,Hamer”

Specijalci  tzv. Kosovske policije u punoj borbenoj gotovosti:  Na prelaze dopremaju vozila za razbijanje demonstracija
kosovska mitrovica - Copyright AP Photo/Bojan Slavković

Rukovodstvo tzv. Kosovske policije izdalo je naređenje da se sve specijalne jedinice stave u punu borbenu gotovost i na raspolaganje, što konkretno znači da se prekinu godišnji odmori i da se u slučaju uzbune, sve jedinice stave u potpunu borbenu gotovost u najkraćem vremenskom periodu - saznaju "Novosti".

Na potezu Brnjak-Tabalije odnosno objekta koji koriste pripadnici tzv. interventne mobilne pogranične policije, dopremljeno je vozilo ,,ulta” namenjeno za razbiljanje demonstracija, dok su prisutna i dva vozila marke ,,Hamer”.

Inače, danas u posle podnevnim časovima, pripadnici Specijalne jedinice KP zvane NJso koji su srpske nacionalnosti, a radno su angažovani u bazi Belvedere, u mestu Bair u južnom delu Kosovske Mitrovice, vanredno su poslati da patroliraju južno od reke Ibar, u sredinama koje su većinski naseljene Srbima.

Osim toga pripadnicu NJso u pomenutoj bazi Belvedere, tokom celog dana su uvežbavali korišćenje borbenih vozila, odnosno blindiranih vozila, i realizovali niz vezbi prve pomoći. Takođe, tri blindirana vozila, kao i jedan vodeni top za razbijanje demonstracija, navodno su prazni otišli na područje Prištine, pri čemu postoje komentari pripadnika navedene jedinice da su pomenute blinde navodno otišle po jos ljudstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike