Silvana i Tihomir stradali su od minobacačkih granata bačenih na Klokot, a do danas niko nije odgovarao za taj zločin

16.08.2022

09:46

0

Nakon prestanka oružanih sukoba na Kosovu, samo u Klokotu je stradalo ili kidnapovano dvanaestoro Srba, a za te zločine još niko nije procesuiran niti kažnjen

Silvana i Tihomir stradali su od minobacačkih granata bačenih na Klokot, a do danas niko nije odgovarao za taj zločin
Klokot 1999 Petar Petković Facebook - Copyright Facebook/dr Petar Petković

Na današnji dan, pre 23 godine izvršen je minobacački napad na selo Klokot na Kosovu i Metohiji i tom prilikom od granate UČK su mučenički ubijeni Tihomir Radić (1973) i Silvana Spasić (1976), koja je tada imala svega 23 godine.

Selo je granatirano nakon prestanka oružanih sukoba i dolaska međunarodnih misija, 16. avgusta 1999. godine, oko 19.20 sati. Klokot je napadnut granatama iz susednog sela Radivojce, a pored poginulih Silvane i Tihomira, teško je ranjeno još šestoro meštana srpske nacionalnosti.

Dok su medicinske ekipe američkog Kfora ukazivale pomoć ranjenima, bombe su padale na samo nekoliko desetina metara od njih.

Nakon prestanka oružanih sukoba na Kosovu, samo u Klokotu je stradalo ili kidnapovano dvanaestoro Srba, a za te zločine još niko nije procesuiran niti kažnjen.

"Do dana današnjeg niko nije odgovarao za ovaj zločinacki napad i ugašeno dvoje mladih i nevinih života, ali Srbija pamti i ne zaboravlja svoje stradalnike!", poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petković na Fejsbuku.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike