Petković potvrdio: Dejan Spahić na slobodi nakon sedam sati maltretiranja

02.08.2022

20:16

0

Petković je dodao da je Beograd Spahiću obezbedio advokata i svu potrebnu podršku

Petković potvrdio: Dejan Spahić na slobodi nakon sedam sati maltretiranja
petar-petkovic-dejan-spahic-2-830x0 - Copyright Foto:Kancelarija za KIM

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković saopštio je večeras da je vozač saniteta Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Dejan Spahić, koga su danas uhapsile prištinske vlasti, posle sedam sati maltretiranja pušten na slobodu.

- Posle više od sedam sati maltretiranja i iživljavanja od strane Aljbina Kurtija, kosovske policije i specijalnih jedinica, vozač saniteta Dejan Spahić malopre je pušten na slobodu! Upravo sam se čuo sa njim i uprkos svemu kroz šta je prošao, dobro se drži - poručio je Petković na Tviteru.

Petković je dodao da je Beograd Spahiću obezbedio advokata i svu potrebnu podršku koja je na kraju zajedno sa zalaganjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića urodila plodom da on bude pušten kući.

Petković je ranije izjavio da su danas na severu KiM pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije zaustavili sanitetsko vozilo koje su zajedno sa vozačem Dejanom Spahićem odveli u nepoznatom pravcu.

Petković je dodao da je o ovom, kako je rekao, skandaloznom događaju, obavestio visokog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike