Petković: Diplomatska borba odložila odluku Kurtija! U bazu Belvedere sinoć stiglo stotine oklopnjaka i do zuba naoružanih specijalaca

01.08.2022

06:46

0

On je izrazio nadu da je period ispred nas period gde ćemo u Briselu, uz tešku političku borbu, probati da dođemo do kompromisnog rešenja

Petković: Diplomatska borba odložila odluku Kurtija! U bazu Belvedere sinoć stiglo stotine oklopnjaka i do zuba naoružanih specijalaca
Tan2022-7-5_125248666_3 - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Odlučnom diplomatskom borbom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Beograda, naročito intenzivno u poslednja 24 časa, uspeli smo da Kvinta i SAD izvrše pritisak na Aljbina Kurtija i da Priština odloži primenu odluka o registarskim tablicama i dokumentima, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.


On je izrazio nadu da je period ispred nas period gde ćemo u Briselu, uz tešku političku borbu, probati da dođemo do kompromisnog rešenja.

"Priština je i nakon ponoći nastavila da izdaje ulazno-izlazni dokument, to nije ispoštovano, razgovaramo sa Srbima na KiM, učinićemo sve što je do nas da sačuvamo mir i stabilnost, ali našem narodu je dozlogrdilo, niko ne moze više da trpi teror Aljbina Kurtija", rekao je Petković za RTS.

Petković je ukazao da je jasno da su Kurti i Priština želeli sukobe i naveo da su bazu Belvedere u južnom delu Kosovske Mitrovice doveli stotine oklopnih vozila i do zuba naoružanih specijalaca Rosu, koji su, kako navodi, imali za cilj da tokom noći upadnu na sever KiM i obracunavaju se sa golorukim srpskim narodom.

Petković je naglasio da je situacija veoma dramatična i da je Beograd na to upozoravao nedeljama i mesecima unazad.

Istakao je da je jučerasnje obraćanje predsednika Vučića bila molba da sačuvamo mir i stabilnost i molba Kvinti da urazumi Kurtija. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike