Sve maske su pale: Prozapadni mediji otvoreno podržali albanski teror na Kosmetu

01.08.2022

06:15

0

Autor: 24sedam

Šovinisti iz Prištine zaboravljaju da su devedesete odavno prošle i da unipolarni svet više ne postoji

Sve maske su pale: Prozapadni mediji otvoreno podržali albanski teror na Kosmetu
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Paralelno sa albanskim paklenim planom na Kosovu i Metohiji, na medijskom nebu Balkana odvija se pravi napad na Srbiju i srpski narod koji predvode prozapadni mediji iz Srbije, zajedno sa svojim hrvatskim i kolegama iz Federacije BiH.

Iako je sasvim jasno da su Albanci, na čelu sa ekstremistom Aljbinom Kurtijem, planirali da napadnu srpski narod na Kosmetu, N1 i drugi prozapadni mediji konstanto prenose laži i albansku propagandu, čime otvoreno pokušavaju da opravdaju akcije privremenih prištinskih vlasti.

Printscreen/Kosovonline
 

I dok sa Kosova i Metohije dolaze informacije da je jedan Srbin teže povređen kod Jarinja, propagandisti sa N1 objavljuju sledeću vest:

- Policija Kosova je saopštila da se na nekoliko lokacija na severu Kosova čula pucnjava i da su neki od pucnjeva bili usmereni na policijske jedinice, ali nije bilo povređenih. „Građani su takođe dali informacije da postoje slučajevi zaustavljanja Albanaca, koji su maltretirani, nanošene su im povrede i naneta materijalna šteta na vozilima od lica za koja se sumnja da su deo organizacija blokiranja puteva“, kaže se u saopštenju.

Prenoseći notorne laži i albansku propagandu, N1 se otvoreno stavlja na stranu onih koji planiraju etničko čišćenje Srba sa njihovih vekovnih ognjišta i kolevke srpskog naroda.

Tradicionalno antisrpstvo

Paralelno sa N1, čiji vlasnik je svima poznat, punom parom rade i mediji iz regiona. Sada već tradicinalno, mediji iz Hrvtaske i Federacije BiH priključili su se antisrpskoj propagandnoj kampanji i revnosno pripremaju teren za opravdavanje napada na Srbe.

Tako, na primer, hrvatski mediji prenose svaku izjavu zvaničnika privremenih vlasti u Prištini u kojima se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naša zemlja optužuju za napetosi u južnoj srpskoj pokrajini. U istom smeru idu i svi mediji iz Federacije BiH.

Foto:Printskrin/Instagram/192
 

Naravno, prozapadni mediji u Srbiji, kao i njihove kolege iz Zagreba i Sarajeva, namerno prećutkuju činjenicu da su Srbi sa Kosmeta kod svojih kuća, a da kod njih dolaze albanski ekstremisti koji se nazivaju „policijom“ i „specijalnim snagama“ Takođe, albanski propagandisti ne spominju da su napetosti izazvali Kurti i albanski separatisti, a ne zvanični Beograd koji sve vreme pozva na smirivanje situacije.

Albanski ekstremisti, iza kojih stoji Zapad, žele da iskoriste trenutnu geopolitičku situaciju kako bi se konačno obračunali sa našim narodom i etnički očisitli Kosmet od Srba. Ipak, šovinisti iz Prištine zaboravljaju da su devedesete odavno prošle i da unipolarni svet više ne postoji. Oni takođe zaboravljaju da je Srbija u poslednjih deset godina izrasla u lidera regiona, kako u ekonomskom tako i (što je u ovom trenutku najbitnije) vojnom smislu.

Do Prištine se brzo stiže

Ako Kurti, kao i ostali članovi privremenih prištinsih vlasti, misle da će nekažnjeno moći da se iživljavaju nad srpskim narodom – grdno se varaju. Od administrativne linije do Prištine brzo se stiže. To uvek treba da imaju na umu.

Profimedia
 

Isto važi i za propagandiste koji se kriju iza maske „nezavisnih medija“, a ustvari su deo propagandne mašinerije koja priprema teren za pogrom Srba. 

Prozapadni mediji u našoj zemlji su već odabrali stranu. Ako se ekstremisti iz Prištine zaista odluče da napadnu na Srbe, neka budu sigurni da će se suočiti sa odlučnim odgovorom Srbije koja će po svaku cenu zaštiti svoj narod na Kosovu i Metohiji. Albanski propagandisti u Srbiji treba da znaju da će se taj odgovor ticati i onih koji su otvoreno stali na stranu neprijatelja srpskog naroda i države.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike