Vulin odgovorio Milanoviću: Ustaša u Hrvatskoj ima više nego dovoljno

25.07.2022

13:05

0

Autor: 24sedam

Vulin je dodao i to da ustaša u Hrvatskoj ima i više nego dovoljno na mestima gde se donose odluke

Vulin odgovorio Milanoviću: Ustaša u Hrvatskoj ima više nego dovoljno
Tan2022-7-23_162727305_5 - Copyright Tanjug/Nebojša Teic

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, reagujući na njegove navode "da će lično voditi predsednika Vučića za ruku u Jasenovac, negirajući da je u Jasenovcu pobijeno više stotina Srba, Roma i Jevreja, te da u Hrvatskoj nema ustaša.

Milanović je, inače, danas prvi put komentarisao zahtev predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti Jasenovac, te činjenicu da je Hrvatska takav zahtev odbacila.

-Niko ne treba da Aleksandra Vučića vodi za ruku u Jasenovac, dovoljno bi bilo da se unuku jasenovačke žrtve dopusti da ode sam, bez pratnje i pompe. A ustaša u Hrvatskoj ima više nego dovoljno da se ulice Mile Budaka ne ukidaju, da se kosti ubijene srpske dece na Petrovoj gori preoravaju i da se objavljuju knjige koje tvrde da su Srbi počinili genocid nad Hrvatima u Drugom svetskom ratu, naveo je Vulin u odgovoru hrvatskom predsedniku.

On je dodao i to da ustaša u Hrvatskoj ima i više nego dovoljno na mestima gde se donose odluke.

-Pa se tako odluči da se dokazanom, presuđenom ratnom zločincu Glavašu vrate činovi i odlikovanja, da je "Oluja" i proterivanje i ubijanje Srba legitimna akcija i da se ubicama srpske dece na Petrovačkoj cesti ne sudi, izjavio je ministar Vulin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike