Milanović o zahtevu Vučića i zabrani da ode u Jasenovac: Odvešću ga ja, ako ne bude moglo drugačije

25.07.2022

12:11

0

Konstatovao je da je reč o prvom srpskom predsedniku koji je to tražio

Milanović o zahtevu Vučića i zabrani da ode u Jasenovac: Odvešću ga ja, ako ne bude moglo drugačije
Zoran Milanović - Copyright Profimedia

Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je danas prvi put nameru predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti Jasenovac i izjavu da od toga neće odustati i konstatovao da je reč o prvom srpskom predsedniku koji je to tražio.

"Što se tiče odlaska (Vučića) u Jasenovac, na kraju ću ga ja tamo odvest za ruku ako ne bude išlo drukčije", rekao je Milanović novinarima u Rijeci.

Ipak, smatra da je predsednik Srbije tu posetu trebalo da najavi službeno, a ne preko posrednika.

Milanović pritom nije komentarisao da je Vučić prethodno dva puta službeno tražio od hrvatske vlade da mu omogući posetu Spomen području u Jasenovcu.

"On je prvi srpski predsednik koji je to tražio. Vučić u poslednje vreme vidim da balansira svoje izjave pa i oko tog mita da je u Jasenovu stradalo 700.000 ljudi, pa nije ni blizu. Šta 90.000 ljudi nije dosta? Ako želiš konkretan susedski odnos, pa daj doprinesi tome", rekao je Milanović, prenela je Hina.

Zamera što se u Srbiji govori da je hrvatska vlast ustaška, mada ne spori da ustaša ima u Hrvatskoj, ali, kako kaže, manje nego četnika u Srbiji.

"Pazite, govoriti da je hrvatska vlast ustaška. Pa baš nije. Ustaša ima jako malo u Hrvatskoj, ali četnika u Srbiji koliko hoćeš", rekao je Milanović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike