Predsednik Vučić danas sa srpskom decom iz regiona: Ugostiće ih u 10 časova

13.07.2022

04:48

0

Tokom boravka u Srbiji, od 10. do 14. jula, 36 srpske dece iz regiona, uzrasta od 10 do 14 godina, upoznaće se sa svojom istorijom, jezikom i kulturom

Predsednik Vučić danas sa srpskom decom iz regiona: Ugostiće ih u 10 časova
Tan2022-6-6_12853944_4 - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće u 10 časova srpsku decu iz regiona u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Mališane iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske, koji su inače učesnici trećeg letnjeg Kampa za srpsku decu iz regiona, ugostio je juče predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Tokom boravka u Srbiji, od 10. do 14. jula, 36 srpske dece iz regiona, uzrasta od 10 do 14 godina, posetiće Sremske Karlovce, manastire na Fruškoj gori, Novi Sad i Beograd i upoznati se sa svojom istorijom, jezikom i kulturom.

Poželevši im dobrodošlicu u Srbiju i Vojvodinu, Mirović je rekao da će tokom posete našoj zemlji imati priliku da vide sve ono što ne mogu u državama iz kojih dolaze, tradiciju naroda kome pripadaju i srpske velikane u kulturi, umetnosti i obrazovanju.

- Imaćete priliku da čujete i vidite odakle su velikani srpske istorije, odakle su polazili i dokle su stizali u svojoj misiji širenja našeg jezika, pisma, kulture. Upravo po tome je Vojvodina kao deo Srbije poznata - kazao je Mirović.


Podsetio je da su među znamenitim ljudima koji su stvarali ili su rođeni na području Vojvodine, između ostalih, srpski prosvetitelj Dositej Obradović, pesnik i slikar Ðura Jakšić.

Mirović je decu upoznao i sa radom Pokrajinske vlade i karakteristikama Vojvodine, koja je, kako je naveo, poznata po tome što u njoj skladno žive brojne nacije.

- Verujem da ćete, upoznajući ovaj kraj, steći uspomene koje ćete čitav život nositi u srcu - rekao je on i poručio im da je najvažnije da uče i grade mir i prijateljstvo sa vršnjacima u zemljama i mestima iz kojih dolaze.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike