"Pamtićemo ga kao velikog i iskrenog prijatelja": Predsednik Vučić se upisao u knjigu žalosti povodom smrti Šinza Abea (FOTO)

12.07.2022

07:51

0

Nekadašnji japanski premijer Šinzo Abe (67) preminuo je nakon što je pogođen iz vatrenog oružja 8. jula na predizbornom skupu

"Pamtićemo ga kao velikog i iskrenog prijatelja": Predsednik Vučić se upisao u knjigu žalosti povodom smrti Šinza Abea (FOTO)
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić upisao se danas u knjigu žalosti koja je otvorena u ambasadi Japana u Beogradu povodom smrti premijera te zemlje Šinza Abea.

- Pored izuzetne privilegije i časti da upoznam i ugostim Šinzoa Abea u Srbiji, bila mi je još veća čast da ga odlikujem Ordenom Republike Srbije na lenti za izuzetne zasluge u njegovom predanom radu na jačanju odnosa između naše dve zemlje. Pamtićemo ga kao velikog i iskrenog prijatelja - naveo je Vučić.

Da podsetimo, nekadašnji japanski premijer Šinzo Abe (67) preminuo je nakon što je pogođen iz vatrenog oružja 8. jula tokom govora koji je držao u predizbornoj kampanji u gradu Nara.

Usred govora samo su se začuli pucnji i Abe se ubrzo zatim srušio na zemlju.

U bolnici su pokušali da mu spasu život, ali reanimacija nije uspela.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić istog dana uputio je telegram saučešća povodom smrti bivšeg predsednika Vlade Japana Šinza Abea.

U telegramu saučešća se kaže:

- Sa tugom i nevericom sam primio vest o tragičnoj smrti Šinza Abea, izuzetnog državnika i čoveka, koji je svojim ozbiljnim i odgovornim pristupom političkim izazovima svog vremena ostavio poseban legat na globalnoj političkoj sceni.

Šinzo Abe je dao nemerljiv doprinos razvoju odnosa između Srbije i Japana, zbog čega nam je bila čast da ga odlikujemo Ordenom Republike Srbije na lenti, za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa naše dve zemlje.

U ime građana Republike Srbije i svoje ime, izražavam duboko saučešće narodu i Vladi Japana, porodici i prijateljima Šinza Abea - naveo je predsednik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike