Kosovska policija uklanja sigurnosne kamere! Racija na četiri lokacije

07.07.2022

07:34

0

Autor: J.S.J.

Tužilac je za Kohu rekao da se sprovodi akcija oduzimanja dokumentacije i opreme

Kosovska policija uklanja sigurnosne kamere! Racija na četiri lokacije
kosovska policija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Više od 30 pripadnika Rosu upalo je rano jutros u Štrpce pod punom opremom s ciljem novog zastrašivanja i maltretiranja Srba u ovoj opštini, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Na više lokacija u Štrpcu policija od ranog jutra po nalogu suda i tužilaštva u Uroševcu sprovodi raciju, potvrdio je za Kaldžo tužilac Rasim Maljoku.

-Ova akcija nije direktno vezana za bespravnu gradnju na Brezovici, ali se odnosi na neke uhapšene, pošto je jedan od njih, odnosno bivši gradonačelnik opštine Bratislav Nikolić ujedno i koordinator nelegalnih struktura, a ove strukture su upravljale sigurnosnim kamerama koje su pratile kretanje građana i institucije Kosova i te informacije su prosleđene bezbednosnim strukturama u Srbiji-  naglasio je Maljoku.

U toku je racija na četiri lokacije sa kojih se uklanjaju sigurnosne kamere.

-Ove nelegalne strukture krše pravni i ustavni poredak Republike Kosovo i imaju elemente krivičnog dela „udruživanje za antiustavnu delatnost u vezi sa špijunažom- rekao je Maljoku.

Tužilac je za Kohu rekao da se sprovodi akcija oduzimanja dokumentacije i opreme.

Kako je preneo Kaldžo, oduzeto je više desetina dosijea koji su se nalazili u kancelarijama nekadašnjih "paralelnih organa Srbije" u ovoj opštini. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike