Brnabić i Di Mađo o potencijalnim novim investicijama : Italija kontinuirano i snažno pruža podršku Srbiji (FOTO)

22.06.2022

19:08

0

Brnabić je podvukla da su mir i stabilnost regiona od ključnog značaja za privredni i ekonomski razvoj

Brnabić i Di Mađo o potencijalnim novim investicijama : Italija kontinuirano i snažno pruža podršku Srbiji (FOTO)
Tan2022-6-22_185944463_0 - Copyright FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom spoljnih poslova Italije Luiđom di Mađom o unapređenju bilateralnih odnosa, razvoju privredne i trgovinske saradnje, kao i o potencijalnim novim investicijama te zemlje u Srbiji.

Premijerka Brnabić je ukazala da Italija kontinuirano i snažno pruža podršku Srbiji na evropskom putu i naglasila da reforme, bez obzira na sve izazove današnjeg vremena, Beogradu ostaju primarni zadatak, sa posebnim fokusom na vladavinu prava.

Brnabić je takođe je podvukla da su mir i stabilnost regiona od ključnog značaja za privredni i ekonomski razvoj i da će zato Vlada Srbije učiniti sve kako bi se to i obezbedilo jer, kako je naglasila, nastavak i sprovođenje reformi moguće je isključivo kada su garantovani mir i bezbednost celog regiona.

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC
 

 

Govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan, premijerka je istakla da je to primer uspešne regionalne saradnje i borbe za zajedničke ciljeve, uverena da je reč o najboljem načinu za pripremu država za članstvo u EU, ali i prilika da se dostignu standardi Unije i pre formalnog učlanjenja.

Takođe, dodala je premijerka, Beograd veoma ceni stav Italije da Srbija ima pun potencijal da napreduje ka EU i da na svom putu može da računa na stalnu podršku prijateljske zemlje kakva je Italija.

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC
 

 

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, Brnabić je naglasila da zvanični Beograd ostaje u potpunosti posvećen tom dijalogu, o čemu svedoči i nedavno postignut dogovor o mapi puta za primenu sporazuma o energetici.

Sagovornik premijerke Brnabić rekao je da je politika koju vodi Srbija značajna za stabilnost Zapadnog Balkana i pored izazovnih vremena u kojima živi Evropa, da Italija podržava Ukrajinu, ali i Srbiju i Zapadni Balkan na putu evropskih integracija, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike