Srbija čvrsto za nastavak reformi i saradnju u regionu: Premijerka Brnabić se sastala sa austrijskim ministrom

13.06.2022

15:47

0

Predsednica vlade zahvalila je Austriji na kontinuiranoj podršci evropskom putu Zapadnog Balkana

Srbija čvrsto za nastavak reformi i saradnju u regionu: Premijerka Brnabić se sastala sa austrijskim ministrom
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Beogradu sa saveznim ministrom za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Aleksanderom Šalenbergom kako bi razgovarali o bilateralnim i ekonomskim odnosima dve zemlje, saradnji u regionu i evrointegracijama Srbije.

Predsednica vlade zahvalila je Austriji na kontinuiranoj podršci evropskom putu Zapadnog Balkana, ističući da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak reformskog procesa i istovremeno čvršću saradnju unutar regiona, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Saradnja u regionu predstavlja jedan od ključnih prioriteta ove vlade i Srbija ulaže velike napore na regionalnom umrežavanju, a kako bi omogućila veću konkurentnost naše privrede i veću atraktivnost regiona za privlačenje investicija, što kao rezultat utiče na povećanje životnog standarda svih građana", kazala je Brnabić.

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC
Premijerka Brnabić sa austrijskim ministrom Šalenbergom

 

Takođe, naglasila je da Austrija predstavlja i izuzetno važnog privrednog i trgovinskog partnera i jednog od najvećih stranih investitora u Srbiji.

Brnabić je ocenila da reforme koje Srbija sprovodi, predstavljaju ulog i za intenziviranje ekonomske saradnje u budućnosti sa našim partnerima i dolazak novih austrijskih kompanija srpsko tržište.

Kada je u pitanju sektor energetike, Brnabić je zaključila da će pitanje energetike biti jedno od ključnih pitanja za buduću srpsku vladu i jedan od najvećih izazova evropske zajednice, i u tom svetlu istakla značaj saradnje sa našim partnerima, od kojih Austrija zauzima značajno mesto.

Ocenjujući veoma pozitivno ekonomski rast Srbije u proteklom periodu, šef austrijske diplomatije je istakao da postoji interesovanje za intenziviranje ekonomske saradnje i saradnje u oblasti energetike, naročito u oblasti obnovljivih izvora energije.

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC
Austrijski ministar Aleksander Šalenberg

 

On je kazao da Srbija pripada evropskoj porodici i da će u tom smislu Austrija nastaviti sa podrškom evrointegracija naše zemlje.

Sastanku sa Šalenbergom, prisustvovala je i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Ministar Šalenberg sastao se danas i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Bonus video:

TANJUG

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug