Izbodena dvojica srpskih mladića, prebačeni u bolnicu

13.06.2022

08:58

0

Do napada je došlo u kafani u selu Straže, oko ponoći

Izbodena dvojica srpskih mladića, prebačeni u bolnicu
Kosovo policija - Copyright Printscreen/YouTube/Kosovo Police

Dvojica srpskih mladića iz Parteša kraj Gnjilana, Božidar Stanković i Velibor Dimić, napadnuti su sinoć nožem, nanete su im teške telesne povrede, ali nisu životno ugroženi, prenosi RTV Puls.

Do napada je došlo u kafani u obližnjem selu Straže, oko ponoći, potvrdio je portparol kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani i izjavio da policija radi na identifikovanju i procesuiranju napadača.

"Za sada niko nije uhapšen", rekao je Hašani u kratkoj telefonskoj izjavi za RTV Puls, ne navodeći nacionalnost napadača.

U Partešu, izvori RTV Puls kažu, da je njihove sunarodnike napao Albanac koji se kao gost zatekao u lokalu. Jednom povređenom je naneo dva uboda, a drugom jedan.

Direktor Zdravstvenog centra Gnjilane dr Zoran Perić izjavio je da napadnuti mladići imaju ubodne rane u predelu grudnog koša, ali da nisu životno ugroženi.

"Neposredno nakon napada, povređeni mladići su medicinski zbrinuti u bolnici u Pasjanu, nakon čega je došla specijalna kosovska policija i odvela ih u bolnicu u Gnjilane na dalje lečenje.

To nije prvi incident u kafani u novobrdskom selu Straža koju posećuju i srpski, i albanski gosti. Prošle godine, kosovska policija uhapsila je jednog Albanca koji je učestvovao u napadu na 23-ogodišnjeg Srbina iz sela Zebince nakon svađe u tom lokalu, podseća RTV Puls.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTV plus

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike