Prihvatio poziv Ane Brnabić: Dritan Abazović dolazi 29. juna u zvaničnu posetu Beogradu

08.06.2022

12:37 >> 14:30

0

Autor: I.K.

Predsednik Vučić prethodno je novinarima u Ohridu rekao da je premijerka Ana Brnabić pozvala Abazovića da poseti Srbiju do kraja juna

Prihvatio poziv Ane Brnabić: Dritan Abazović dolazi 29. juna u zvaničnu posetu Beogradu
Aleksandar Vučić Dritan Abazović Instagram buducnostsrbijeav 2 - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Crnogorski premijer Dritan Abazović saopštio je da će 29. juna zvanično posetiti Srbiju.

Abazović, koji prisustvuje Samitu Otvoreni Balkan u Ohridu, na Tviteru je napisao da Crna Gora i Srbija žele da resetuju svoje odnose.

-Predsednik Aleksandar Vučić i ja smo se saglasili da su dve države upućene jedna na drugu i da zajednički treba da stvaraju evropsku budućnost zasnovanu na pomirenju i saradnji, napisao je Abazović.

 

 

Odgovarajući na novinarska pitanja, Abazović je posle izjavio da činjenica da će njegova prva poseta regionu biti poseta Beogradu govori da dolazi bolje vreme saradnje dve države, te da je to pozitivna vest.

On je dodao da mu je žao što do sada nije bilo tako, iz različitih okolnosti, ali da će njegova poseta biti dobra prilika da se menja praksa, a da, kako je rekao, “svi zajedno budemo mudriji, bolji, pametiniji”.

-Čast mi je da dođem u Beograd u prvu zvaničnu posetu regionu. Sa zadovoljstvom ću ići i u druge gradove, kao što i mi upućujemo poziv liderima, koji su ovde, i koji nisu, da su više nego dobrodošli, rekao je Abazović.

On je dodao da je od pitanja da li će se Crna Gora pridružiti "Otvorenom Balkanu" važnije da se na Samitu oseća dobra energija i da se lideri odlično razumeju oko svih pitanja.

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SEVERNE MAKEDONIJE
lideri regiona na samitu "Otvoreni Balkan"

 

-Zahvaljujem se na pozivu, i verujem da ćemo se truditi zajednički. Nemam dilemu da će Aleksandar Vučić dati doprinos tome, da će aktuelna i nova vlada u Srbiji dati doprinos tome, a crnogorska svakako hoće - da što više lepih vesti bude na relaciji Crna Gora - Srbija, ne samo po pitanju ''Otvorenog Balkana'', već i o mnogim temama, od kojih su neke ovde aktuelizovane, rekao je Abazović.

Predsednik Vučić prethodno je novinarima u Ohridu rekao da je premijerka Ana Brnabić pozvala Abazovića da poseti Srbiju do kraja juna.

Biće to prva zvanična poseta Abazovića od preuzimanja dužnosti predsednika Vlade Crne Gore.

Na zvaničnoj Instagram stranici predsednika Srbije objavljeno je da su se Vučić i Abazović sastali u okviru samita "Otvoreni Balkan", te da su razgovarali o perspektivama regiona, aktuelnim pitanjima, kao i o potencijalima inicijative.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike