Srbija je de fakto uvela vanredno stanje: Vučić o teškoj situaciji u našoj zemlji - moramo da se borimo!

06.06.2022

18:24

0

Autor: J.B.O.

Imam loš osećaj za sve zemlje u svetu, ali mi ćemo se boriti - kazao je Vučić

Srbija je de fakto uvela vanredno stanje: Vučić o teškoj situaciji u našoj zemlji - moramo da se borimo!
Aleksandar Vučić (3) - Copyright Printscreen RTS

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras građanima nakon što je ga ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko obavestio o tome da je poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova otkazana.

Vučić je govorio o tome kako oni koji ne mogu da napadaju Rusiju napadaju jednu malu Srbiju. Tim povodom je uporedio i situaciju u razvijenim zemljama sveta, a onda naveo kakvo je danas stanje u našoj zemlji. 

- Amerika uvodi vanredno stanje zbog struje. U Švajcerskoj je de fakto vanredno stranje zbog struje. Želim ljudima da dam informaciju. Na ruskoj nafti nama je, to jest građanima Srbije, iz džepa je uzeto 600 miliona dolara godišnje, zbog sankcija Rusiji. Moramo da uložimo dodatne pare za gas. U petak se potpisuje gasni sporazum. Problem je količina uglja i problem je remont. Problem je šta ćemo i koliko imati problema sa naftom. Radimo sve - rekao je Vučić i dodao:

- Nismo uveli vanredno stanje formalno ali smo ga uveli de fakto. I radimo i svaki dan se time bavimo. U teškoj smo poziciji. Neće biti jednostavno, ali borićemo se. Očekujem od naredne Vlade da vodi snažnom ubrzanju u evroskim porocesima, ali da se ne odričemo naše nezavisne politike, i to ne zbog prvog poziva.

Printscreen RTS
 

- Imam loš osećaj za sve zemlje u svetu, ali mi ćemo se boriti. Moramo da probamo da to ostvarimo, da ljudi ne moraju da prežive već da žive - zaključio je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike