Čestitke predsedniku Vučiću od kralja Belgije i kralja Holandije

01.06.2022

14:15

0

Autor: I.K.

Predsednik Srbije primio je čestitku i predsednice Slovačke Republike Zuzane Čaputove

Čestitke predsedniku Vučiću od kralja Belgije i kralja Holandije
govor vucic skupstina ispre foto nenad vujanovic (6) - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku Njegovog veličanstva kralja Belgije Filipa povodom preuzimanja funkcije.

U čestitki se kaže: „Povodom Vašeg stupanja na dužnost predsednika Republike Srbije u drugom mandatu, upućujem Vam svoje iskrene čestitke i želim sve najbolje u obavljanju Vaše važne misije. Takođe želim blagostanje svim Vašim sunarodnicima i održavanje prijateljskih odnosa i saradnje koji ujedinjuju naše dve zemlje".

Predsednik Srbije čestitku je primio i od Njegovog veličanstva kralja Holandije Viljem-Aleksandra povodom preuzimanja funkcije predsednika Republike Srbije.

„Dozvolite mi da Vam čestitam ponovno stupanje na dužnost predsednika Republike Srbije. Želim Vam puno uspeha u obavljanju Vaših važnih dužnosti u ovim teškim vremenima za evropski kontinent. Uveren sam da će se odlični odnosi između naših zemalja i dalje razvijati na obostranu korist i dobrobit naših naroda", navodi se u čestitki.

Predsednik Srbije primio je čestitku i predsednice Slovačke Republike Zuzane Čaputove.

„U ime građana Slovačke Republike, kao i u svoje ime, najsrdačnije Vam čestitam preuzimanje funkcije predsednika Republike Srbije. Želim Vam dobro zdravlje, mnogo energije i državničke razboritosti u obavljanju ove odgovorne funkcije. U ovom teškom periodu, kada se Evropa suočava sa bezbednosnim pretnjama velikih razmera izazvanim neopravdanom agresijom Rusije na Ukrajinu, izuzetno je važno da budemo ujedinjeni na strani evropskih vrednosti, slobode i demokratije. Uverena sam da će Srbija pod Vašim rukovodstvom doprineti ovom jedinstvu i solidarnosti sa Ukrajinom. Verujem da ćete čvrst mandat, koji ste dobili od svojih građana na izborima, iskoristiti za reforme potrebne na putu za integraciju Vaše zemlje u Evropsku uniju i jačanje principa demokratije i vladavine prava. Sigurna sam da će Srbija nastaviti da igra pozitivnu ulogu u razvoju partnerstva i saradnje u regionu. Verujem da će tradicionalno odlični odnosi Slovačke i Srbije nastaviti da   se razvijaju u korist građana obe naše države“, navodi se u čestitki predsednice Slovačke Republike Zuzane Čaputove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike