"Spremamo velike stvari za građane Srbije, Albanije i Severne Makedonije": Vučić poručio da je Otvoreni Balkan najbolja inicijativa (FOTO)

27.05.2022

09:35

0

Autor: J.B.O.

I u Davosu se diskutovalo o inicijativi Otvoreni Balkan

"Spremamo velike stvari za građane Srbije, Albanije i Severne Makedonije": Vučić poručio da je Otvoreni Balkan najbolja inicijativa (FOTO)
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/Instgram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je Otvoreni Balkan najbolja inicijativa za narode našeg poluostrva.

- Otvoreni Balkan je najbolja inicijativa za narode Balkana. Spremamo velike stvari za građane Srbije, Albanije i Severne Makedonije - objavio je Vučić na svom Instagram profilu.

Da podsetimo, predsednik Vučić se nedavno u Davosu sastao sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.

- Drago mi je da smo se videli i imali priliku da diskutujemo o inicijativi Otvoreni Balkan i daljem razvoju bratskih odnosa između Srbije i Severne Makedonije - naveo je tada Vučić.

Sredinom maja, i albanski premijer Edi Rama naveo je da inicijativa Otvoreni Balkan neće stati, pošto, kako je rekao, budućnost ne moze biti zaustavljena.

On je na Tviteru naveo da protivnici te inicijative ne vide ili ne razumeju da ona "promoviše mir, saradnju, integraciju i ubrzava Berlinski proces".

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike