Predsednik Vučić se oglasio iz Davosa: "Mnogo sastanaka sa evropskim liderima - moje je da se borim za interese Srbije" (FOTO)

24.05.2022

12:05

0

Autor: J.B.O.

Tražim saveznike našoj zemlji i rešenja za najveću krizu koja je pogodila Evropu posle Drugog svetskog rata - naveo je predsednik Vučić

Predsednik Vučić se oglasio iz Davosa: "Mnogo sastanaka sa evropskim liderima - moje je da se borim za interese Srbije" (FOTO)
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz Davosa na svom Instagram profilu nakon brojnih sastanaka sa evropskim liderima.

- Mnogo neformalnih sastanaka danas sa evropskim i svetskim liderima, Ukrajinska tema dominira, a moje je da se borim za interese Srbije, tražim saveznike našoj zemlji i rešenja za najveću krizu koja je pogodila Evropu posle Drugog svetskog rata - napisao je predsednik Vučić.

Da podsetimo, predsednik Srbije je danas doputovao u Davos, gde će prisustvovati godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, Vučić će učestvovati na sesiji "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana" i u diskusiji na temu "Uspostavljanje mira, obnavljanje rasta i ostvarivanje održivosti".

Na ovogodišnjem forumu Vučić ima i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, predstavnicima finansijskih institucija i vodećih kompanija u svetu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike