Dačić bez zadrške: "Ovo nije dan nezavisnosti Crne Gore, već nezavisnosti Srbije od Crne Gore"

22.05.2022

20:51

0

Naveo je da treba da nastavimo zajednički život i dodao da se u Srbiji najbolje vidi da uopšte nije bitno ko je Srbin, a ko Crnogorac

Dačić bez zadrške: "Ovo nije dan nezavisnosti Crne Gore, već nezavisnosti Srbije od Crne Gore"
Ivica Dačić TV Prva printscreen 2 - Copyright TV Prva printscreen

Predsednik SPS Ivica Dačić je povodom proslave 16 godina nezavisnosti Crne Gore izjavio da to nije dan nezavisnosti Crne Gore, već dan nezavisnosti Srbije od Crne Gore.

U emisiji "Hit tvit" na televiziji Pink Dačić je večeras komentarisao i to što je Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, na čijem je čelu novi ministar Ranko Krivokapić, tražilo od nadležnih organa Srbije da uklone sa veb sajta ambasade, u kojem su date osnovne informacije o Srbiji, deo iz istorije u kojem se "navode netačne informacije koje se tiču Crne Gore".

Dačić je naveo "da mi imamo dugu našu zajedničku istoriju i da je pitanje ko koga smatra Crnogorcem i ko koga smatra Srbinom".

- Dolazim iz južne Srbije i u principu da je nas neko 1918. godine pitao, ne verujem da bi neko bio za to da se napravi Jugoslavija. U svakom slučaju nemoj samo da neko u Crnoj Gori misli da mi ležemo i budimo se mislima i tugom zato što su oni otišli, srećan im put - rekao je Dačić.

Naveo je da treba da nastavimo zajednički život i dodao da se u Srbiji najbolje vidi da uopšte nije bitno ko je Srbin, a ko Crnogorac.

- A vlada Crne Gore neka radi kako misli da je najbolje. Mi mislimo da ona nije postupila korektno prema srpskim nacionalnim i državnim interesima, a i prema crnogorskim, kada je priznala Kosovo kao nezavisnu državu - dodao je Dačić.

Komentarišući to što je Crna Gora uvela sankcije Rusiji, Dačić je rekao da su Crnogorci bili na budžetu Rusije kroz istoriju, "a sada bi nama da sole pamet kako bi trebalo da se odnosimo prema Rusima".

Dačić je rekao da je navikao da deo crnogorskih političara svoje političke poene bazira na antisrpstvu.

- Ovde je reč o antisrpskoj politici, a ne o pojedinačnim stavovima. Mogu da se sporim da li je Njegoš bio Crnogorac ili ne, ali prezirem one koji su na Cetinju veliki Crnogorci, a ovde na Vračaru su ogromni Srbi sa ogromnim poslovnim prostorima i kućama - dodao je Dačić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike