Nema dileme - kubanski ambasador poručio: Kosovo je deo Srbije!

21.05.2022

20:00

0

Posle 11 godina provedenih u Beogradu, gde je boravio sa celom porodicom, Gustavu Trista del Todu ističe mandat ambasadora

Nema dileme - kubanski ambasador poručio: Kosovo je deo Srbije!
Hvataj - Copyright Slika ekrana/Jutjub/ Ras Televizija

Ambasador Kube u Beogradu Gustavo Trista del Todo, izjavio je da je za tu zemlju Kosovo deo Srbije i da Kuba podržava Srbiju po pitanju integriteta i suvereniteta na celoj teritoriji, prenosi RTV.

- Smatram da su odnosi Srbije i Kube dobri i pozitivni. Između nas nema otvorenih pitanja, mi se podržavamo međusobno. Podržavamo Srbiju što se tiče Kosova, za nas je Kosovo deo Srbije, i oko toga nema drugih stavova - kazao je kubanski ambasador za Panon RTV.

Epidemija virusa korona pretila je da ugrozi turizam, kao jednu od značajnih privrednih grana Kube, ali ambasador del Todo kaže da je Kuba uspela da savlada kovid-19.

- Turizam je ponovo krenuo i od januara do aprila imali smo gotovo pola miliona turista iz raznoraznih zemalja. Građani se javljaju ambasadi i raspituju za uslove putovanja. Nema nikakvih problema, mogu da putuju bez ograničenja, ko god želi neka dođe. Ovde postoji nekoliko turističkih organizacija koje dovode grupe i preostaje samo da se dogovore. Skupo je, priznajem, ali se isplati - rekao je on.

Ambasador je najavio da će ovog leta, 29. juna i 3. septembra, u Beogradu gostovati dva kubanska orkestra koja su izuzetno popularna, pa je pozvao građane Srbije da dođu na njihove koncerte.

Posle 11 godina provedenih u Beogradu, gde je boravio sa celom porodicom, Gustavu Trista del Todu ističe mandat ambasadora.

- Ovde se rodila naša starija ćerka u bolnici "Narodni front", ovde smo proveli deo naše mladosti. Ovo je naša omiljena zemlja, nikada je nećemo zaboraviti - zaključio je ambasador Kube.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo online

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike